Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 13:32
Recognition Award voor musical ZOO of Life

Recognition Award voor musical ZOO of Life

01 april 2019

Naast het aanduiden van een gouden BEA-winnaar in elk van de vier categorieën, had de jury ook de mogelijkheid om speciale Recognition Awards toe te kennen voor events die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden. Het project ZOO of Life van de Antwerp Zoo Society was zo’n case. Voor de 175ste verjaardag van de dierentuin werd een musical gecreëerd met een unieke mix van professionals en vrijwilligers. De jury wou de geslaagde community engagement van het project dan ook belonen met een speciale award.

ZOO of Life

In 2018 werd de ZOO Antwerpen 175 jaar. Een bijzondere gelegenheid die ook op een bijzondere manier werd gevierd: met een grootschalig gemeenschapsproject waarbij 650 vrijwilligers en 14 professionals samenwerkten aan de musical ZOO of Life.

ZOO Antwerpen wilde niet alleen zijn verjaardag vieren, maar ook het merk versterken en de ZOOcommunity uitbreiden. Er werd gekozen voor een zeer creatief project: het creëren van een musical waarin gewone mensen zouden meespelen naast bekende acteurs, om zo te zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Alle betrokkenen zongen, dansten, acteerden, naaiden, knutselden, begeleidden of kookten maandenlang samen voor één ZOO of Life.

Met 40.000 verkochte tickets voor de shows in de Koningin Elisabethzaal, was ZOO of Life een groot succes. Daarnaast leverde de musical ook nog eens een mooie nettowinst op, alsook zo’n 30.000 extra bezoekers voor de ZOO Antwerpen. Op zondag 15 april eindigde de laatste voorstelling in een spetterend afscheidsfeest voor de vrijwilligers en profs. Een enorme ontlading na een boeiende maar ook vermoeiende paasvakantie met maar liefst 23 voorstellingen. Er werd gelachen, gezongen, geknuffeld en er vloeiden tranen van blijdschap. Er zijn dan ook vriendschappen voor het leven gesmeed. Dit gemeenschapsproject waarmee ZOO of Life mensen verbindt en dichter bij elkaar brengt,  was een ongezien succes. Het jubileumjaar van 175 jaar ZOO Antwerpen werd met bravoure en op gepaste wijze ingezet.

Meer van BEA Awards :