Benelux Event Awards

Jun 22, 2021, 22:02
The Oval Office laat windenergie beleven en pakt goud

The Oval Office laat windenergie beleven en pakt goud

02 april 2019

The Oval Office heeft een gouden BEA Award gewonnen met de Offshore Wind Energy Experience voor het Belgian Offshore Platform. Het project werd door de jury gekozen tot het beste Institutional Event van het voorbije jaar. Afgelopen zomer slaagde The Oval Office erin om offshore windenergie – die ver weg op zee geproduceerd wordt – met een live communication beleving tot vlakbij de consument te brengen.

Offshore windenergie beleving

Het vijfde windmolenpark in de Belgische Noordzee is deze zomer elektriciteit beginnen te produceren. Hiermee is de kaap van stroomproductie voor 1 miljoen gezinnen overschreden. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, organiseerde The Oval Office voor het Belgian Offshore Platform een live communication beleving op het strand van Oostende.

15.000 papieren windmolentjes vormden samen het cijfer 1.000.000 en brachten offshore windenergie – die ver weg op zee geproduceerd wordt – voor een keer tot vlakbij de consument. Een 20-koppig team was de hele nacht in de weer om de duizenden windmolentjes te assembleren en op het strand te plaatsen, klaar om ’s morgens de nationale pers te ontvangen. Dat leverde reportages op in de nieuwsuitzendingen van de VRT en RTBF, in het VTM Nieuws en op Focus-WTV, alsook in de online en printedities van bijna alle Belgische kranten.

Na afloop van het persmoment werden de strandgangers uitgenodigd om een windmolentje te plukken. Een team van brand ambassadors maakte dezelfde dag ook nog een tour langs de andere kuststeden, om molentjes uit te delen. Op elk molentje stond een unieke code. Wie geluk had mocht op 15 of 16 september gratis een boottocht maken naar de windmolenparken voor de kust van Oostende.

Daarnaast waren ook via een wedstrijd op www.windenergieopzee.be plaatsen voor de boottochten te winnen. De quiz en de webpagina zijn ontworpen en ontwikkeld door The Oval Office. Het bureau stond ook in voor de strategie en de uitvoering van de social advertising campagne om de wedstrijd te promoten.

Meer van BEA Awards :