Benelux Event Awards

Jul 21, 2019, 14:58
Beste Nederlandse events bekroond met Gouden Giraffe Event Awards

Beste Nederlandse events bekroond met Gouden Giraffe Event Awards

02 april 2019

Zo’n 600 marketeers, communicatieprofessionals, eventmanagers en eventprofessionals waren maandag 1 april aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Giraffe Event Awards in Jaarbeurs Beatrix Theater. Zij zagen Tata Steel, Dept Agency, Tomingroep, Curlingbond, Magnum, DenkProducties en AFAS beloond worden met Gouden Giraffen voor de meest impactvolle eventmarketing en live communicatie van Nederland.

Overdag pakten de 13 finalisten in 5 categorieën nog eenmaal het podium tijdens de finale van Learn from the Best in Jaarbeurs SuperNova, waar zij hun events presenteerden aan de jury en liefst 300 geïnteresseerden. Daarna trok de 15-koppige jury zich nog eenmaal terug, om vervolgens tijdens een gestroomlijnde awardshow met 600 gasten, 7 prijzen uit te reiken: 5 vakjury prijzen, een publieksprijs en namens de eventstudenten van Nederland The Next Generation award.

Momentum
“Het momentum binnen de wereld van marketing en communicatie ligt zonder enige twijfel bij live, events en merkbeleving. De merkbeleving als onderdeel van de marketing- en communicatiemix van merken, bedrijven en organisaties neemt een steeds belangrijkere rol in. Dit zien we ook terug bij alle inzendingen van de Gouden Giraffe Event Awards en zeker bij de winnaars. Inspelen op de actualiteit met een live moment dat enorme mediawaarde genereert? Een jubileum omzetten in een slim, creatief en vooral effectief eventraject? Influencers hun belevenis tijdens een evenement laten delen met hun achterban? Het behoort allemaal tot het speelveld van live communicatie en eventmarketing, een markt die steeds groter wordt en de impact steeds evidenter. De winnaars van de Gouden Giraffe zijn daar prachtige voorbeelden van”, aldus hoofdredacteur Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl, de kartrekkers van de Gouden Giraffe.

Alle winnaars van de Gouden Giraffe Event Awards op een rij:

Brand Events: Dept Festival” - Dutch Standard Events voor Dept Agency

Interne Events: “Tomingroep 90 jaar Samen naar de Top” - D&B Eventmarketing voor Tomingroep

Kennis Events en Congressen: “The Transformation Game” – IDTV voor Tata Steel

PR en Mediawaarde: “Open NK Curling op Natuurijs 2018” - Triple Double Sportmarketing voor Nederlandse Curling Bond

Relatie Events: “100 jaar Tata Steel” – IDTV voor Tata Steel

Next Generation Award: “A night at the Magnum Mansion” – Glasnost Amsterdam voor Magnum (Unilever)

Publieksprijs: “Forward Thinking Leadership” – DenkProducties voor DenkProducties & AFAS Software