Benelux Event Awards

Jun 22, 2021, 22:42
MeetMarcel is opnieuw op de afspraak

MeetMarcel is opnieuw op de afspraak

29 maart 2019

Net als in 2018 pakte MeetMarcel dit jaar de gouden BEA-trofee in de categorie B2B Events. Tijdens de presentatie door Bartel Van Iseghem raakte de jury sterk onder de indruk van de emoties die de “Copperhead Bartender Days”, een event in de stijl van The Great Gatsby, opwekten. Ontdek hier alles over deze gouden case van het Brugse agentschap…

Copperhead Bartender Days

MeetMarcel kreeg de vraag om een ​​uniek Copperhead-evenement te creëren dat belichaamt waar Copperhead voor staat: de perfecte mix van verschillende ingrediënten die resulteert in een nog nooit eerder beleefde ervaring.

Alle nationale en internationale distributeurs van het merk Copperhead werden uitgenodigd, evenals opkomende en gerenommeerde barmannen van over de hele wereld. Het evenement moest een blijvende herinnering en emotionele binding creëren met het merk Copperhead. MeetMarcel kreeg totale vrijheid om deze beleving te creëren.

MeetMarcel kwam met het idee om een ​​meeslepende theaterervaring te creëren op basis van de wereldberoemde roman The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald. Geen klassieke publieks- en artiestenervaring op een voor de hand liggende locatie, maar een surrealistisch en ontwrichtend schouwspel waarbij de kijkers de makers worden en omgekeerd. Om zo'n avond te ontwerpen werkte MeetMarcel nauw samen met een gespecialiseerd Brits theatergezelschap en meer dan 40 Belgische acteurs, zangers en dansers. Het 'Hotel Damier' vormde het perfecte decor waarin de gasten konden overnachten.

De persoonlijke en ontwrichtende aanpak vertaalde zich in een bevestigingsgraad van 96% voor het evenement. En zelfs tijdens en na het evenement werden de gasten voortdurend verbaasd. Vroeg in de ochtend vonden de deelnemers op hun hotelkamer een foto van zichzelf van de avond ervoor, in het geheim genomen door Mr. Gatsby. Met daarbij de subtiele quote 'Het lijkt erop dat je een geweldige avond hebt gehad! Zoete dromen...'. De reacties op deze gebeurtenissen waren verbluffend. De combinatie van het ontwrichtende concept en de surrealistische verhaallijn resulteerde in het gewenste doel. Een merk dat zichzelf overtreft en een emotie wordt.

Meer van BEA Awards MeetMarcel :