Vaste & tijdelijke locaties

Jun 22, 2021, 21:29
“Bestemming ATLANTIS”, de allereerste immersive story van België

“Bestemming ATLANTIS”, de allereerste immersive story van België

06 mei 2021

Samen met CityCubes lanceert Studio 100 de allereerste immersive story van België: een nieuwe, innovatieve totaalbeleving voor families en vrienden: “Studio 100 Story Studio”. Het wordt de allereerste keer in België dat verhalen op deze manier verteld worden.

‘Immersive’ betekent dat het publiek letterlijk binnenstapt in het verhaal door de spectaculaire, levensgrote projecties. Om deze bijzondere ervaring te creëren wordt gebruikt gemaakt van de allernieuwste projectie-technieken.  Het luisterverhaal via koptelefoons maakt de beleving nog sterker. Het wordt een lust voor het oog met veel humor gebracht en een heus avontuur.

Het project zal vanaf 29 mei doorgaan in een nieuwe, tijdelijke locatie: Studio 100 Story Studio in het stadscentrum van Antwerpen. Partners CityCubes en Studio 100 zijn momenteel volop bezig met de technische en creatieve ontwikkeling van de eerste grote immersive voorstelling: Bestemming ATLANTIS. Doorheen verschillende grote ruimtes beleven de bezoekers het indrukwekkende verhaal van de verzonken stad op een zeer humoristische manier. Met deze eerste immersive story richten zij zich naar een zeer breed publiek. Eigenlijk naar iedereen die zin en nood heeft aan een ontspannende uitstap in deze vreemde tijden.

“Studio 100 Story Studio vormt een mooie aanvulling op onze huidige activiteiten en betekent ook meteen een nieuwe stap voor Studio 100”, aldus Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 Benelux. “Het is een nieuwe vorm van entertainment waar wij volledig in geloven. Samen met onze partner CityCubes ben ik ervan overtuigd dat we opnieuw een vlag gaan planten in het aanbieden van kwaliteitsvolle ontspanning voor families.”

Dieter Veulemans van CityCubes vult aan: “Ik heb in het verleden al heel wat verschillende immersive musea-shows bezocht. Het viel mij hier vaak op hoeveel reacties zo’n beleving teweeg brengt. Dit enthousiasme van mensen, plus de expertise die we met Smile Safari hebben, heeft me geprikkeld om hiermee aan de slag te gaan.  Door de coronamaatregelen komt deze opportuniteit op ons pad en met de steun, kennis en kracht van Studio 100 ben ik er van overtuigd dat we hier iets gaan neerzetten van topniveau! ’

100% coronaproof

Studio 100 Story Studio is volledig coronaproof. De bezoekers moeten vooraf een uurslot reserveren en worden in kleine groepjes ontvangen waarna ze met datzelfde kleine groepje de immersive story beleven doorheen de verschillende ruimtes.  Uiteraard worden er heel wat andere corona-maatregelen genomen, van ontsmettingszuilen met sustainable disinfectieproduct tot een optimale ventilatie met inzet van UVC-lampen en dry-mist.

www.storystudio.live

Meer van City Cubes :