Event Agencies

Apr 26, 2024, 15:59
VO viert 30ste verjaardag, maar bereidt zich al voor op de volgende 30 jaar!

VO viert 30ste verjaardag, maar bereidt zich al voor op de volgende 30 jaar!

15 december 2022

Hoewel het Brusselse agentschap VO trots kan zijn op de evolutie die het de eerste 30 jaar heeft doorgemaakt, is het zich maar al te goed bewust van de huidige en toekomstige uitdagingen en bereidt het zich al voor op de volgende 30 jaar. “Omdat de samenleving van morgen zal afhangen van onze acties van vandaag”, zo leggen Alexandre Velleuer en Xavier Vincent, de twee nieuwe CEO's, ons hieronder uit. Daarbij leggen ze ook de nadruk op de verwezenlijkingen van Michel Culot en Patrick Parmentier.

Continuïteit

“Allereerst willen we de nadruk leggen op alles wat tijdens deze eerste 30 jaar VO werd bereikt, alsook op het pad van duurzaamheid dat door Michel en Patrick werd ingeslagen. Bij 30 jaar VO denken we terug aan verschillende memorabele wapenfeiten zoals de Drive-in Movies van Brussel, de Boekenbeurs en vooral ook de tweehonderdste verjaardag van de Slag bij Waterloo, die ons in 2015 de titel van beste evenementenbureau op Europees niveau opleverde. Uiteraard proberen we verder te gaan in de lijn van wat eerder is gedaan in termen van waarden. Vervolgens zullen we daar onze touch aan toevoegen, maar de continuïteit zal behouden blijven”, zo vertellen Alexandre en Xavier zeer dankbaar. “Die continuïteit is belangrijk. We zijn niet per se op zoek naar een koerswijziging. We weten waar we vandaan komen, en we weten wat de mensen met wie we 10 of 20 jaar hebben gewerkt ons hebben gebracht. Maar er zijn ook veel nieuwe gezichten. Deze 30ste verjaardag is daarom ook een moment om een ontmoeting tussen  verschillende opvattingen en verschillende culturen te vieren. De puur Belgische markt werd geleidelijk aan aangevuld met een Europese markt. Het is interessant om dit op een gegeven moment allemaal samen te laten komen en er symboliek uit te kunnen putten over continuïteit voor de komende 30 jaar.”

Today for Tomorrow

“In een samenleving die voortdurend verandert, waar alles steeds sneller gaat en crisissen elkaar snel opvolgen, zien wij het als een primaire rol van VO Group om de overgang naar een vreedzamere, humanere en rechtvaardigere samenleving te faciliteren. Om een ​​betere wereld te garanderen voor de toekomstige generaties . En dat begint nu. Want inderdaad, de samenleving van morgen zal afhangen van onze acties van vandaag. Of zoals onze tagline luidt: ‘Today for Tomorrow’. Om dit te bereiken werken we op 5 assen: duurzaamheid/MVO, inhoud, digitaal, creativiteit/innovatie en mensen.”

Duurzaamheid/MVO

“Welke onze activiteiten ook zijn, of we ons nu richten op particuliere bedrijven of instellingen, en welke de communicatiediscipline ook is, steeds zal de dimensie duurzaamheid/MVO centraal staan bij ons. Daarom blijven we steeds R&D uitvoeren op deze as om tools te ontwikkelen, zoals onze Impact Tool, maar ook strategieën die ons in staat stellen om op dit vlak voorop te lopen en vooral ook om onze klanten te helpen vooruitgang te boeken. Door deel te nemen aan veel denktanks en door een aantal uitwisselingen van informatie en good practices op te zetten, willen we als actief bedrijf een leidende rol spelen voor een betere samenleving.”

Inhoud

“De inhoud vormt echt de sleutel tot de toekomstige ontwikkeling van VO. Het organiseren van evenementen volstaat niet meer. We moeten de capaciteit hebben om de klant te helpen beter te communiceren en zijn publiek rechtstreeks aan te spreken. We werken aan de op te zetten inhoud en communicatiestrategieën in co-creatie met onze klanten, met name dankzij ons LAB. De inhoud impliceert ook de beheersing van de betrokken materie. Door al het werk dat intern of met de hulp van experts wordt uitgevoerd (observaties, informatieve monitoring, R&D, LAB...), ontwikkelen we een expertise die strategische opties biedt aan onze klanten. Deze beheersing van de inhoud vertegenwoordigt een zekere meerwaarde en geeft ook een andere dimensie aan het interne werk bij VO.”  

Digitaal

“Digitale communicatie is nu alomtegenwoordig in alle soorten communicatie. We volgen technologie dan ook steeds op de voet. Eerst en vooral voor alles wat met de evenementenbeleving te maken heeft. Hoe kunnen we technologie op de beste manier gebruiken om communicatie met het publiek en zelfs daarbuiten te garanderen? Wij hebben ook een zeer sterke expertise ontwikkeld op vlak virtuele evenementen, waarbij de nadruk ligt op beleving en interactiviteit. Een evenement zoals bijvoorbeeld de European Research and Innovation Days (R&I Days) heeft onze beheersing van deze digitale expertise versneld.”

Creativiteit/innovatie

“Creativiteit zit in het DNA van VO. Het gaat samen met een bepaald artistiek gevoel, en het ligt mee aan de basis van wat onze toegevoegde waarde vormt. Een communicatiegroep onderscheidt zich voornamelijk door zijn creativiteit, zijn vermogen om een ​​creativiteit te hebben die is aangepast aan de opdracht die men toevertrouwd heeft gekregen. In 2017 creëerden we een creativiteitslab, het VO-LAB, dat ter beschikking staat van klanten. Hier kunnen ze samen met ons maar ook met experts op zoek gaan naar de beste creatieve oplossingen voor de lancering van een evenement of een communicatieconcept. Maar deze innovatie en creativiteit moeten ook geïntegreerd worden in onze manier van werken. We proberen bijvoorbeeld een aanjager te zijn van innovatie op het gebied van duurzaamheid gekoppeld aan communicatie. Zo hebben we een CO2-compensatiecalculator ontwikkeld voor de verspreiding van communicatiecampagnes en een tool om de impact van events op de biodiversiteit te berekenen. Kortom, innovatie wordt geïntegreerd in al onze ontwikkelingsassen."

En, last but not least, het menselijke aspect

“VO Group is geen bedrijf dat producten maakt, maar wel zorgt voor concepten, organisaties, creativiteit, innovatie... En tot op vandaag gebeurt dit werk niet door machines, maar door mensen. Wij geloven echt dat de rijkdom van VO bestaat uit de toegevoegde waarde van alle mensen die er deel van uitmaken. Daarom hebben we een participatief managementsysteem geïmplementeerd dat alle VO’ers toelaat om deel te nemen aan strategische reflecties over verschillende onderwerpen, zoals MVO, de ontwikkeling van de communicatie van de groep, human resources, de toekomst van de bedrijf, enz. Dit is ook de basis van waar we in geloven: ons vermogen om het ownership te geven aan onze medewerkers, hen verantwoordelijkheid te geven en hen de erkenning te geven die ze verdienen", zo besluiten Alexandre Velleuer en Xavier Vincent.

Meer van vo event :