Event Agencies

Feb 25, 2020, 1:38
Autoloze zondag ... én de 13e editie van het Sportfeest!

Autoloze zondag ... én de 13e editie van het Sportfeest!

24 september 2019

Autoloze zondag is een jaarlijkse traditie waarbij in onze hoofdstad tal van evenementen worden georganiseerd. Een daarvan is het Sportfeest, een organisatie van VO Event.

In opdracht van de vzw Eventsport bracht VO deze zondag het grote publiek samen in het Jubelpark voor een gloednieuwe editie van het Sportfeest. Deze dag is helemaal gratis en voor jong en oud de ideale gelegenheid om in een leuke en ontspannen sfeer verschillende sportdisciplines uit te proberen. Een uniek moment in het hart van onze hoofdstad waarbij sport de mensen samenbrengt.

Zo'n veertig clubs tekenden dit jaar present om een mooi beeld te geven van het uitgebreide sportaanbod in Brussel. Naast de klassiekere en bekende sporten zoals basketbal, voetbal, handbal en boksen werden tijdens deze 13e editie ook enkele minder bekende nieuwigheden aan het grote publiek voorgesteld. Denk bijvoorbeeld aan Zumba voor senioren van énéoSport, de Belgian Quidditch Federation en een Korfbalclub.

Het Sportfeest was bovendien een mooie gelegenheid om – op één jaar van de Olympische Spelen in Tokyo – enkele paralympische sporten uit te proberen. Daarnaast was er de ontknoping van de 1000 km van de Fairplay, een race waarbij sporters uit alle hoeken van het land zich inzetten om de ethische waarden van de sport in de kijker te zetten. Bij de aankomst werd tot slot een Fairplay-charter ondertekend door alle aanwezige sportclubs.

Kortom, een leuke dag boordevol nieuwe ontdekkingen voor het hele gezin, waarbij sport een sociale en inclusieve dimensie krijgt. Dit evenement mag jaarlijks maar liefst 30.000 bezoekers verwelkomen.

Meer van vo event :