Event Agencies

Nov 27, 2021, 13:26
Management buy-out bij VO Group

Management buy-out bij VO Group

04 november 2021

De groeiende VO-groep verzekert de continuïteit en de verdere ontwikkeling van haar activiteiten via een management buy-out.

De VO-groep werd opgericht door Michel Culot en groeide met de komst van Patrick Parmentier uit tot een toonaangevende communicatiegroep in België en daarbuiten. De groep bestaat uit vier dochterondernemingen – VO Event, VO Europe, VO Citizen en VOice – en heeft nog andere participaties in dezelfde sector.
 
Hoewel de pandemie zeer moeilijke tijden bracht voor de communicatie- en evenementensector, heeft VO zich snel aangepast. De groep vond zichzelf opnieuw uit en ontwikkelde nieuwe diensten om aan de verwachtingen van haar klanten te voldoen. Zeker op digitaal vlak maakte het bureau de omschakeling. Met een geconsolideerde omzet van meer dan €50 miljoen heeft de VO-groep in 2021 een buitengewone groei gekend.
 
Na het jarenlang opbouwen, besturen en doen groeien van de onderneming, maakten de aandeelhouders van deze bijzondere periode gebruik om na te denken over een mogelijke overdracht. Michel Culot en Patrick Parmentier willen de toekomst van VO op lange termijn verzekeren en ervoor zorgen dat de groep haar waarden en geschiedenis blijft behouden alsook haar huidige succesverhaal verderzet. In dit kader hebben ze het aanbod van Xavier Vincent (gedelegeerd bestuurder van VO Europe) en Alexandre Velleuer (gedelegeerd bestuurder van VO Event en VO Citizen) aanvaard om het roer van de VO-groep over te nemen via een management buy-out. Zij toonden sinds jaar en dag hun leiderschap en verantwoordelijkheidszin aan het hoofd van hun respectievelijke activiteiten en konden deze omvormen tot een succesverhaal voor de groep. Door een spannend en ambitieus project voor te stellen, genieten zij het volste vertrouwen van de historische aandeelhouders om hun teams en klanten naar een boeiende toekomst te leiden.
 
Alexandre Velleuer en Xavier Vincent worden gelijkwaardige meerderheidsaandeelhouders en zullen beiden als CEO de VO-groep aansturen. Zowel Michel Culot als Patrick Parmentier blijven aan boord als aandeelhouder, bestuurder en strategisch adviseur.

In de komende jaren wil de VO-groep blijven inspelen op belangrijke thema’s zoals de Europese Green Deal, burgerbetrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met de duidelijke ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan de transformatie van de samenleving. Het nieuwe management, dat al volop inzet op duurzaamheid, wil zijn knowhow nog vergroten en die met klanten delen. Ook de ontwikkeling van de virtuele activiteiten wordt verdergezet. In het verlengde daarvan zal het management de technologische mogelijkheden bestuderen die klanten en publiek dichter bij elkaar brengen.
 
Door haar contentproductie-activiteiten verder te ontwikkelen, zal de VO-groep diensten met hogere toegevoegde waarde kunnen aanbieden. Tegelijk blijft creativiteit de drijvende kracht achter haar activiteiten, om vooruit te kijken, zichzelf uit te dagen en te innoveren, zodat de VO-groep uniek blijft.

Meer van vo event :