Event Agencies

Jan 22, 2022, 9:25
VO Event viert 5 jaar samenwerking met 'Les Magritte du Cinéma'
© ISOPIX Corporate

VO Event viert 5 jaar samenwerking met 'Les Magritte du Cinéma'

07 februari 2020

Op zaterdag 1 februari 2020 organiseerde VO Event met succes de 10e editie van 'Les Magritte du Cinéma'. Tijdens deze bijzondere editie vierde het Belgische evenementenbureau zijn 5 jaar samenwerking met de André Delvaux Academy. Ook nu weer lag het accent op creativiteit en duurzaamheid.

'Les Magritte du Cinéma' hoeven we niet meer voor te stellen. Iedereen met naam en faam in de Belgische filmwereld tekent al 10 jaar present op de emblematische blauwe loper van dit befaamde gala - ook wel de 'Belgische Oscars' genoemd - dat de grootste talenten van de zevende kunst 'Made in Belgium' in de bloemetjes zet. Afgelopen zaterdag waren vooraanstaande gasten aanwezig zoals Monica Bellucci, Cécile de France, Pascal Duquenne, José Garcia en vele anderen.

Om de 10e editie in goede banen te leiden, vertrouwde de André Delvaux Academy opnieuw op VO Event. Het bureau verzorgde en coördineerde alles wat zich achter de schermen van het evenement afspeelde: het onthaal van de sterren, de begeleiding van de gasten, het sterrendiner en de afterparty, waar iedereen elk jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijkt.

Het oog als centraal thema

De visuele identiteit van deze editie was van de hand van kunstenaar Spencer Stencils. Voor de aankleding van de verschillende zalen van het Square-gebouw baseerde VO Event zich op het oog-symbool.

Het bureau stelde ter gelegenheid van 10 jaar 'Les Magritte du Cinéma' ook een tentoonstelling samen met de mooiste backstagefoto's van de 9 vorige edities.

Organisatie van het evenement in het teken van duurzaamheid

VO Event, dat zelf volop in transitie is, blijft zich inzetten om steeds duurzamere en meer circulaire evenementen aan te bieden. Elk jaar treft het extra maatregelen om de impact van de Magritte-ceremonie tot een absoluut minimum te beperken. Hierna enkele van de nieuwe maatregelen die het in 2020 nam: verzamelen van sigarettenpeuken, zero-waste-catering voor het personeel, kiezen voor uitsluitend lokale leveranciers, hergebruiken van bewegwijzering van vorige edities enz.

VO compenseerde ook een deel van de CO2-uitstoot die de organisatie van het evenement teweegbracht. Het werkt hiervoor samen met Microsol in het kader van het Utsil Naj-project. Dit project wil de levenskwaliteit verbeteren van duizenden mensen die getroffen zijn door de klimaatverandering in plattelandsgebieden in Zuid-Amerika.

VO Event is trots dat het opnieuw mag meewerken aan dit emblematische Belgische evenement. Het evenementenbureau ziet u graag over een jaar terug voor de volgende editie van 'Les Magritte du Cinéma'.

Foto's: © ISOPIX Corporate

Meer van vo event :