Vaste & tijdelijke locaties

Jun 6, 2023, 8:31
IK Partners investeert in Veldeman

IK Partners investeert in Veldeman

21 maart 2023

IK Partners (“IK”), een toonaangevende Europese private-equity firma, heeft met het IK Small Cap III Fonds een overeenkomst bereikt om te investeren in Veldeman Group, de Belgische producent van tijdelijke infrastructuur. IK verwerft hiermee de aandelen van het bestaande management team en een groep van individuele investeerders. Het management zal samen met IK herinvesteren. De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Veldeman, met hoofdkantoor in Bree, België, werd opgericht in 1950 en is uitgegroeid van een klassieke tentenbouwer tot een specialist in modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante klantendiensten. Het huidige management team heeft samen 120 jaar ervaring in de sector. Het bedrijf biedt oplossingen op maat, in verhuur en verkoop, voor diverse markten, waaronder industrie, retail en de high-end evenementensector. Veldeman staat bekend om zijn innovatiekracht en turnkey oplossingen, met een breed aanbod van bijkomende diensten zoals elektriciteit, klimaatbeheersing, ventilatie en decoratie. Veldeman onderscheidt zich van zijn belangrijkste concurrenten door het hoge niveau van maatwerk en het uitgebreide aanbod van producten en diensten.

Hoofdkantoor Veldeman in Bree

Veldeman telt 80 voltijdse medewerkers, aangevuld met een uitgebreid netwerk van onderaannemers, en bedient klanten in meer dan 60 landen vanuit haar vestigingen in België, de VS en Chili. De productie gebeurt in-house in het hoofdkantoor om zo de hoogste kwaliteitscontrole, reactiviteit en innovatiekracht te garanderen, en dit onder toezicht van het engineering team. Het bedrijf wordt geleid door CEO Andy Moors, die sinds 2005 aan boord is.

Onder het bestaande management team is Veldeman de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met de steun van IK hoopt het bedrijf de digitalisering en operationele efficiëntie verder te verbeteren, uit te breiden naar verwante nichemarkten, het aantal diensten met toegevoegde waarde te vergroten om een totaalpartner in verhuur te worden en een gerichte M&A-strategie uit te voeren om de groei in verhuur te versnellen door internationalisering.

Andy Moors, CEO van Veldeman: “We zijn heel blij met het partnership tussen Veldeman en IK Partners omdat we van mening zijn dat zij ons zullen helpen bij het realiseren van onze ambities dankzij hun uitgebreide ervaring in de industriële sector en uitstekende track record in internationale expansies via buy & build. We zijn ervan overtuigd dat we samen het bedrijf en ons aanbod verder kunnen ontwikkelen om de allerbeste service te bieden aan ons ruime en loyale klantenbestand. We kijken ernaar uit om samen te werken met het team van IK en samen een dynamische en boeiende omgeving voor onze medewerkers te creëren.”

Frances Houweling, Partner bij IK Partners en Adviseur van het IK Small Cap III Fonds: “Veldeman is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige tijdelijke structuren met voldoende mogelijkheden voor internationale groei. Het gefragmenteerde karakter van de markt biedt aanzienlijk buy-and-build potentieel waardoor het bedrijf zowel haar aanbod verder kan ontwikkelen als kan uitbreiden naar verwante markten en regio’s. We zijn onder de indruk van de weg die het bedrijf tot hiertoe heeft afgelegd en kijken ernaar uit om met Andy en het Veldeman team samen te werken om een aanzienlijke meerwaarde te creëren.”

Meer van Veldeman :