Vaste & tijdelijke locaties

Oct 2, 2024, 5:14
Veldeman Group wint Ambiorixprijs 2024

Veldeman Group wint Ambiorixprijs 2024

01 oktober 2024

Veldeman Group, de Breese specialist in tentstructuren en modulaire infrastructuur, wint de prestigieuze Ambiorixprijs 2024. Veldeman overtuigde de jury unaniem door zijn sterke organisatie, strategische keuzes, internationale groei en evenwichtige focus op klanten, medewerkers en omgeving.

Veldeman Group, met hoofdkantoor in Bree, werd opgericht in 1950 en is uitgegroeid van een klassieke tentenbouwer tot een specialist in modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante klantendiensten.

Veldeman Group heeft 140 fulltime medewerkers verspreid over 5 vestigingen in Europa en Amerika in combinatie met een uitgebreid netwerk van onderaannemers. Het bedrijf biedt oplossingen op maat, in verhuur en verkoop, voor diverse markten, waaronder industrie, retail en de high-end evenementensector. De groep heeft een sterke internationale reputatie opgebouwd en bedient klanten in meer dan 60 landen wereldwijd. Van de grootste demontabele festivaltent in Europa tot de grootste semi-permanente opslagloods in Zuid-Amerika.

De onderneming onderscheidt zich van zijn belangrijkste concurrenten door het niveau van maatwerk, zijn innovatiekracht en turnkey oplossingen met een breed aanbod van bijkomende diensten zoals elektriciteit, klimaatbeheersing, ventilatie en decoratie.

Strategische keuzes en internationale groei

In 2017 nam het management het bedrijf over, met financiële inbreng van een aantal partners. Dit leidde onder meer tot het aanscherpen van de strategische focus. Waar het COVID jaar een serieuze terugval impliceerde inzake omzet (en rendement), zetten de cijfers van de recente jaren zowel de relevantie van de strategische keuzes als de veerkracht van de organisatie in de verf.

Juryvoorzitter professor Bart Van Looy (KULeuven – Flanders Business School):: “Veldeman slaagde er de voorbije jaren in de omzet te verdubbelen zonder in te boeten op marge (EBITDA). Een groei die ook resulteert in een evenwichtige spreiding van de portfolio zowel qua klantensegmenten als qua regio’s (Benelux, EU, Noord/Zuid Amerika).”

De verdere internationale groeiambities worden mee gefaciliteerd door de intrede in het kapitaal van IK Partners (in 2023); recente acquisities (in België en Nederland) dragen bij tot het verder uitbouwen van een internationale markleiderspositie in welgekozen segmenten.

Evenwichtige focus op klanten, medewerkers en omgeving

Een evenwichtig samengesteld managementteam onder leiding van CEO Andy Moors, waakt over een bedrijfscharter waarin klantgerichtheid, samenwerking, respect en engagement worden verbonden met resultaten. Betrokkenheid en welzijn van de medewerkers staan op gelijke voet met de focus op klanttevredenheid”, aldus nog de juryvoorzitter.

Veldeman kiest resoluut voor duurzaam ondernemen, waarbij het de ambitie heeft om ook qua ESG een referentieonderneming te worden in de sector.

“Zowel qua strategische keuzes, als qua organisatie en bedrijfsvoering overtuigt Veldeman de jury dat er waarde wordt gecreëerd op Europese en trans-Atlantische schaal, een Ambiorixlaureaat waardig,” besluit professor Bart Van Looy.

Andy Moors, CEO van Veldeman Group reageert trots: “We zijn enorm fier op het winnen van de prestigieuze Ambiorixprijs die een prachtige erkenning is voor heel ons bedrijf. We danken deze award aan de toewijding van ons hele team, dat dagelijks met passie en inzet bijdraagt aan het realiseren van onze ambities. We zijn trots op de groei die we verwezenlijkt hebben en dragen deze prijs op aan al onze medewerkers, partners en klanten die hebben bijgedragen aan ons succes.

Meer van Veldeman :