Vaste & tijdelijke locaties

Apr 28, 2024, 11:38
Veldeman Group verwelkomt Oost-Vlaamse Tentmoment

Veldeman Group verwelkomt Oost-Vlaamse Tentmoment

01 augustus 2023

Veldeman Group kondigt de overname van Tentmoment uit Maldegem aan. Een geografische versterking voor Veldeman Group die tentstructuren ontwikkelt, produceert, verhuurt en verkoopt. Een waarborging van de continuïteit in de toekomst voor tentverhuurder Tentmoment.

Veldeman Group heeft de wind in de (tent)zeilen. Het Limburgse tentenbedrijf kondigt de overname aan van het Oost-Vlaamse tentverhuurbedrijf ‘Tentmoment’. Eerder dit jaar meldden ze het heuglijke nieuws over de samenwerking met investeerdersgroep IK Partners en in juli lanceerden ze nog een nieuwe Barn op Rock Werchter. Proximiteit in Oost- en West-Vlaanderen, en een jarenlange samenwerking liggen aan de basis van de overname.

Geografische versterking van de Veldeman Group

Veldeman is wereldwijd actief, van festivals verspreid doorheen Europa tot projecten voor de mijnindustrie in Zuid-Amerika. Het bedrijf kent letterlijk geen grenzen. Toch concentreren de verhuurprojecten op de Belgische markt zich steeds meer in Oost- en West-Vlaanderen. Dit mede door de stijging in de verhuur van tijdelijke opslaghallen/opslagtenten en de toename van een aantal grote evenementen. Om de proximiteit in de verhuuractiviteiten te verhogen, waren ze dus op zoek naar een uitvalsbasis in die regio. “De vertegenwoordiging van Tentmoment in Oost- en West-Vlaanderen, met proximiteit richting industriezones in Noord-Frankrijk is een strategische keuze om de Veldeman Group te versterken en is een eerste stap in de geografische uitbreiding van de Veldeman Group,” vertelt Andy Moors, CEO van Veldeman Group.

Perfect match met Tentmoment

Bestuurders van Tentmoment, Peter de Vreeze en Kristien Van Landschoot, die als derde generatie actief zijn in het bedrijf, wilden de continuïteit van het bedrijf in de toekomst waarborgen aangezien er geen familiale opvolging is. “Het DNA van Tentmoment sluit ook perfect aan bij dat van Veldeman Group. Hoge kwaliteit en een doorgedreven service zijn eigenschappen die zowel Veldeman als Tentmoment hoog in het vaandel dragen. Ook het familiale karakter is voor onze beide bedrijven heel typerend,” licht Andy Moors verder toe.

Toekomst verzekerd

Tentmoment zal haar activiteiten als een zelfstandige entiteit blijven behartigen. De grootste verandering? De onderlinge samenwerking zal nog sterker worden en het brandimago van Tentmoment zal geleidelijk onderdeel worden van de Veldeman Group. De vorige eigenaars van Tentmoment blijven aan boord om het reilen en zeilen van het bedrijf mede te organiseren. “We kijken ernaar uit om de samenwerking met het Veldeman team te intensifiëren, de continuïteit voor Tentmoment, haar medewerkers en haar klanten te verzekeren en onze jarenlange kennis en ervaring met Veldeman te delen,” aldus Peter de Vreeze.

Meer van Veldeman :