Vaste & tijdelijke locaties

Oct 2, 2023, 14:22
The MIX, het MICE-salon dat de Belgische markt niet mag missen

The MIX, het MICE-salon dat de Belgische markt niet mag missen

16 maart 2023

Op 14 en 15 juni ontvangt Metz Congrès Robert Schuman de eerste editie van The MIX – de nieuwe MICE-beurs die werd opgezet om het evenementenaanbod van vier aan elkaar grenzende gebieden in de kijker te zetten: de regio Grand Est (Frankrijk), Luxemburg, Duitsland en België. Het doel? De rijkdom aan evenementen in deze Grote Regio laten ontdekken. En het goede nieuws is dat er nog een paar standruimtes vrij zijn...

The MIX – het MICE-salon van de 4 grenzen - wil ontmoetingen en business stimuleren tussen enerzijds eventactoren uit de 4 grensgebieden en anderzijds de topbeslissers uit zowel de associatie(congres)sector, de zakelijke en institutionele sector, als de organisatoren van beurzen. Zij komen overigens niet enkel uit de 4 betrokken landen, maar ook uit de rest van Europa.

Grensoverschrijdend aanbod presenteren, dynamiseren en promoten

“Hoewel de Grote Regio beschikt over een gediversifieerd, modern en atypisch evenementenaanbod, was er tot nu geen zakelijke bijeenkomst die overeenstemde met zijn ambities. The MIX biedt nu het langverwachte antwoord, zowel voor professionals die hun aanbod willen presenteren, als voor organisatoren van evenementen die op zoek zijn naar nieuwe horizonten", aldus Hugo Remm, adjunct-directeur van Metz Evénements, dat verantwoordelijk is voor het salon The MIX. “Het evenementenaanbod in deze grensoverschrijdende regio ontwikkelt zich immers voortdurend en het was nodig om het evenementenecosysteem rondom de 4 grenzen nieuw leven in te blazen. Hoewel we vandaag allemaal buren zijn, zijn er nog te weinig contacten. Nochtans kunnen we veel van elkaar leren en zijn er veel kansen zijn tussen de vier regio’s. Daarnaast zal The MIX ons de mogelijkheid bieden om dit grensoverschrijdende aanbod te promoten bij een publiek van eventprofessionals buiten deze 4 territoria, dus op Europees niveau”, zo voegt hij toe.

200 Topbeslissers

De eerste editie van dit langverwachte evenement, dat bedoeld is om een jaarlijkse afspraak te worden, zal 150 exposanten samenbrengen uit de belangrijkste beroepen van de evenementensector (conventiebureaus, typische en atypische eventlocaties, cateraars, dienstverleners, agentschappen…). Gedurende twee dagen zullen zij hun aanbod en diensten kunnen presenteren aan enkele honderden organisatoren van evenementen, waaronder 200 Topbeslissers uit Frankrijk en Europa die werden geselecteerd vanwege hun interesse in deze grensoverschrijdende regio. Een intuïtief digitaal platform stelt exposanten en bezoekers in staat om alle ontmoetingsmogelijkheden te grijpen, met name door middel van vooraf georganiseerde één-op-één-afspraken en onbeperkte agenda's.

Gezelligheid en networking

The MIX zal eventprofessionals ook een uitzonderlijke gelegenheid bieden om te netwerken in een gezellige sfeer. Op de vooravond van het salon is er een cocktailparty met een verrassingsshow in het stadhuis van Metz, en de beurs wordt in stijl afgesloten met een avondgala in het Centre Pompidou Metz, dat voor de gelegenheid geprivatiseerd wordt, en waar de gasten alle kunstengalerijen zullen kunnen ontdekken... En dan zijn er natuurlijk nog de lunchmomenten tijdens het salon, en de koffieruimtes die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

Conferenties en engagementen

Naast de zakelijke afspraken biedt het evenement ook een conferentieprogramma met presentaties over thema’s zoals sociale economie, de metaverse en kleine meetings, maar ook lezingen over bestemmingen, waaraan de betrokken exposanten kunnen deelnemen. Het thema van de sociale economie, dat wordt gezien als een bron van oplossingen en waarden voor organisatoren van evenementen, blijft een van de belangrijkste engagementen van The MIX: denk bijvoorbeeld aan de korte keten, het zero waste-beleid, het beperkte gebruik van plastic en papier, het beperken van de ecologische voetafdruk...

Een gouden kans voor de Belgische markt

The MIX streeft naar een gelijke vertegenwoordiging tussen de verschillende landen. Het salon kan immers alleen maar slagen als het de diversiteit van de regio’s en de beroepen belichaamt. Daar ligt de sleutel tot succes. "Dit salon zal een gouden kans zijn voor de Belgische markt. Het is de eerste keer is dat de actoren uit de sector kunnen profiteren van een beurs met zo’n grote groep van topbeslissers. The MIX wordt een salon met alle kenmerken van de grote Europese evenementenbeurzen (programma voor topbeslissers, netwerkavonden, conferentieprogramma, gestructureerde stands), maar dan voor het eerst gewijd aan het aanbod van de 4 grensregio’s, waaronder België. Zoals aangegeven, zijn er nog een paar standplaatsen beschikbaar. Deze kan je heel eenvoudig bemachtigen via themix-metz.com. Omdat we willen uitgaan van een gelijke vertegenwoordiging, zijn we nog op zoek naar Belgische partnerleveranciers, om met hun knowhow bij te dragen aan het event: cateraars, audiovisuele specialisten of andere. Voor de goede verstaander…”, zo besluit Hugo Remm.

De 3 grote voordelen voor bezoekers

1 De mogelijkheid om de 4 gebieden grondig te ontdekken, met alle diversiteit en rijkdom van de 4 regio’s voor het eerst gedurende twee dagen op dezelfde plaats.
2 De gezelligheid van het salon.
3 Agenda’s met een onbeperkt aantal ontmoetingen met exposanten om hun aanbod te ontdekken. Dit alles op een 100% geïntegreerd en intuïtief digitaal platform.

De 3 grote voordelen voor exposanten

1 Toegang tot 200 Topbeslissers, geselecteerd vanwege hun interesse in deze 4 grensregio’s.
2 Een van de meest betaalbare tarieven op de Europese markt.
3 Een ongekende kans om geïdentificeerd te worden als een belangrijke speler op vlak van evenementen in deze grensoverschrijdende regio.

The MIX in cijfers:

  • 200 geselecteerde Topbeslissers uit Frankrijk en Europa
  • 150 exposanten uit 4 grensregio’s
  • 3.000 one-to-one afspraken
  • 6 conferenties om de MICE-actualiteit te volgen

Praktische info:

  • Woensdag 14 en donderdag 15 juni 2023 van 9u30 tot 18u
  • Dinsdag 13 juni: welkomstcocktailavond
  • Woensdag 14 juni: gala-avond
  • Informatie en reservaties via www.themix-metz.com