Vaste & tijdelijke locaties

Apr 23, 2024, 17:17
Flanders Expo investeert mee in ‘toekomstvisie The Loop’ van Stad Gent

Flanders Expo investeert mee in ‘toekomstvisie The Loop’ van Stad Gent

27 september 2022

Afgelopen week lichtte Easyfairs, uitbater van Flanders Expo, Antwerp Expo, Nekkerhal en Namur Expo en organisator van diverse beurzen en evenementen in binnen- en buitenland, in het bijzijn van business partners, politiek en pers hun toekomstvisie toe. Ook onthulden ze aan de aanwezigen het nieuwe logo en de nieuwe branding van Flanders Expo in primeur.

Alain D’haese, COO en Head of Venues van Easyfairs België, benadrukt de evolutie die de Easyfairs eventlocaties de laatste jaren hebben doorgemaakt om te kunnen voldoen aan de zeer diverse vraag m.b.t. evenementen. Voor Flanders Expo resulteerde dit een paar jaar geleden al in een eerste fase van investeringen ter waarde van 4 miljoen euro. Het accent lag toen vooral op de binneninrichting.

Een tweede fase van de investeringen liet even op zich wachten door de uitbraak van Covid-19, die een enorme impact op de event business had, maar ze is nu toch al aan de orde. De focus ligt deze keer op de buitenkant en de buitenomgeving. Met deze investeringen wil Easyfairs het plan van Stad Gent om van The Loop een volwaardige, leefbare stationswijk te maken, mee ondersteunen. Het totaalpakket aan investeringen dat Easyfairs daarvoor vrijmaakt, bedraagt ruim 6 miljoen euro.

Deze fase omvat een volledig nieuwe gevelbekleding met een enorm effect op de uitstraling van het gebouw en de omgeving. Verder wordt het Expopark aangelegd aan de achterzijde van Flanders Expo. De verouderde parking maakt plaats voor een vernieuwde plek waar outdoor expo’s en outdoor evenementen kunnen plaatsvinden. Ook zal deze vrijgekomen ruimte gebruikt worden om efficiënt op- en afbouw te kunnen afhandelen op de eigen site.  De aanleg van een overdekte fietsenstalplaats is al een feit, en begin oktober worden ook nog eens meer dan 50 laadpalen voor elektrische wagens in gebruik genomen.

Kenneth Verheyden, CEO van Easyfairs België zegt: “Met deze belangrijke investering in de look&feel van Flanders Expo willen wij meebouwen aan meer comfort en efficiëntie om de bestaande organisatoren in Gent te houden maar ook nieuwe organisatoren naar Gent te halen. Ik wil hierbij ook de nadruk leggen op het belang hiervan voor de werkgelegenheid. Zowel voor onze belangrijke partners zoals standenbouwers, catering bedrijven, hostessen en stewards, … maar ook voor de lokale horeca. Flanders Expo draagt met deze belangrijke investeringen mee bij aan het economische weefsel van Gent en omgeving”.

Easyfairs zal na fase 3 van de werken een totaalbedrag van meer dan 15 miljoen euro hebben geïnvesteerd in zijn eventlocaties om ze klaar te stomen voor de toekomst en om alle types evenementen te kunnen ontvangen.

Om dit alles nog meer luister bij te zetten, werd het nieuwe logo van Flanders Expo door burgemeester Mathias De Clercq onthuld. Ook deze rebranding draagt bij aan een vernieuwde, moderne uitstraling van Flanders Expo op de omgeving.

Burgemeester De Clercq voegt toe: “Ik ben zeer blij dat EasyFairs onze plannen om van The Loop een volwaardig nieuw stadsdeel te maken, mee onderschrijft. Flanders Expo is de oudste en grootste speler hier aanwezig, met een grote impact op onze lokale economie en werkgelegenheid. Samen zetten we de stap naar een nieuwe, duurzame toekomst voor dit gebied.”

Nog tijdens het event van 20 september lichtte Easyfairs haar ESG (Environmental, Social & Governance) strategie toe. Eind november 2021 ondertekende Easyfairs de ‘net zero carbon events pledge’, een belofte om de C02 uitstoot van de evenementen tegen 2030 te halveren en om C02 neutrale evenementen te organiseren tegen 2050. Een belangrijke mijlpaal om de ecologische voetafdruk van de Easyfairs beurzen, evenementen en eventlocaties drastisch te verminderen. De focus ligt op 5 prioriteiten: energie, reizen en overnachtingen, transport en logistiek, voedsel en afvalverwerking.

Meer van Easyfairs :