Vaste & tijdelijke locaties

Apr 18, 2024, 23:41
Handelsbeurzen kunnen heropenen volgens versoepelde veiligheidsmaatregelen

Handelsbeurzen kunnen heropenen volgens versoepelde veiligheidsmaatregelen

10 augustus 2021

Een recente update van het handelsprotocol zorgt voor enkele versoepelingen, die belangrijk zijn voor de organisatie van handelsbeurzen. Alain D'haese, COO & Head of Venues bij Easyfairs Belgium, licht toe.

“Zoals we u begin juni lieten weten heeft onze beurssector op 11 mei het fiat gekregen van het Overlegcomité dat handelsbeurzen konden heropenen vanaf 30 juli als 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen had, als de bezetting op de afdeling intensieve zorg lager was dan 500 patiënten en het aantal ziekenhuisopnames “gunstig geëvolueerd was”. Ondertussen zijn de 3 bovengenoemde voorwaarden voldaan en kunnen handelsbeurzen vanaf 30 juli opnieuw georganiseerd worden.” 

Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail.

Ondertussen is er een update van dit handelsprotocol vanuit de FOD economie waarin een aantal versoepelingen voorzien worden:

  • er dient niet langer 10 vierkante meter per persoon voorzien te worden op beurzen
  • het aantal aanwezigen per hal dient niet continu geteld en gelimiteerd te worden
  • er moet niet langer met tijdslots gewerkt worden voor registratie. `

Dit betekent dat u opnieuw evenveel bezoekers kan ontvangen als tijdens de vorige edities en dat bezoekers na registratie op elke dag of elk moment van de beurs kunnen langs komen.

Hierbij de link naar de richtlijnen voor de organisatie van handelsbeurzen uit het handelsprotocol ->  https://economie.fgov.be/nl/publicaties/coronavirus-gids-voor-de

Alain D'haese: “Uiteraard zullen wij er vanuit Easyfairs alles aan doen om uw beurs veilig te laten verlopen zowel voor u als organisator, uw exposanten als voor alle bezoekers en andere betrokken partijen. Op dit moment zijn nog steeds een aantal beperkte veiligheidsmaatregelen van kracht, zoals het dragen van een mondmasker, het voorzien van de nodige handhygiëne en het respecteren van social distancing. Bijkomende versoepelingen op dat vlak moeten dus nog verder afgewacht worden. Wij verwachten hier eind augustus, begin september nog meer duidelijkheid over.”

“U zult ook vaststellen dat CO-2 metingen ook uitgevoerd moeten worden. Wat dat laatste betreft, geen zorgen! De nodige investeringen worden op dit moment uitgevoerd. De update van onze eigen safety protocollen zal ook eerstdaags aangepast worden. Wij kijken er naar uit om u en uw bezoekers weer te kunnen ontvangen. Wij zetten de voorbereidingen volop verder en zijn ervan overtuigd dat uw beurs terug hét ontmoetingsmoment van het jaar zal worden binnen uw community.
Het wordt ongetwijfeld in alle opzichten een onvergetelijke editie!”

“Wat de organisatie van evenementen betreft wachten wij nieuwe de communicaties af die duidelijkheid zullen geven over de verdere toepassing van het CERM/CIRM en de nog te nemen maatregelen. Zo zal er ook meer duidelijkheid komen over het COVID-SAFE-TICKET systeem voor (massa-)evenementen en of dit zal ingezet moeten worden of niet. Wij verwachten hierover meer nieuws in de 2e helft van augustus.”

Meer van Easyfairs :