Event management

Sep 29, 2020, 16:05
Easyfairs publiceert jaarverslag: A journey into the future of events

Easyfairs publiceert jaarverslag: A journey into the future of events

16 januari 2020

Internationale evenementenorganisator en uitbater van expohallen Easyfairs heeft zijn recentste Activiteitenverslag voor de periode 2018-2019 gepubliceerd. Daarin ligt de focus op de disruptieve rol die het bedrijf speelt binnen de sector dankzij een doorgedreven 'easify-strategie' om de ervaring voor bezoekers en exposanten zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken.

Het Activiteitenverslag kreeg de naam ‘A journey into the future of events', verwijzend naar de missie en de slogan van het bedrijf 'Visit the Future’. Oprichter en CEO van de Easyfairs Group, Eric Everard, gaat in de inleiding van het rapport dieper in op de factoren die verandering teweegbrengen in de evenementensector en komt tot de conclusie dat mensen elkaar altijd face-to-face zullen willen ontmoeten en innovatie van dichtbij zullen willen beleven: “I like the tech, but I want the touch!”. Zolang technologie wordt ingezet om de ervaring van gebruikers aangenamer te maken, staat de evenementensector een fantastische toekomst te wachten.

Easyfairs noteerde in het boekjaar 2018-2019 een verdere EBITDA-stijging van 16,8%. Verder bevat het verslag een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en realisaties van de afgelopen twee jaar. Enkele voorbeelden:

-Het bedrijf deed meerdere strategische acquisities, waaronder All About Automation (AAA) en de industriële vakbeurs Forum Maschinenbau (FMB) in Duitsland, Packaging Première in Italië, Building Holland in Nederland en Futurebuild in het Verenigd Koninkrijk, alsook de Aesthetics Media portfolio van beurzen en magazines.

-Easyfairs heeft zijn 'Heroes-netwerk' van evenementen voor liefhebbers van strips, sci-fi en fantasy uitgebreid dankzij de overname van Made in Asia en Retro Made in Asia.

-Ook heeft Easyfairs zijn bestaande evenementenportfolio uitgebreid naar ander locaties via geocloning. Zo werd het evenement School Education Transformation Technology (SETT), dat eerst in Zweden plaatsvond, nu ook gelanceerd in Namen en Gent.

-Een andere belangrijke launch was PLD Paris, voor aankopers van premium drankverpakkingen.

-Easyfairs introduceerde en verbeterde technologische innovaties om de klantenervaring te vereenvoudigen, en lanceerde digitale producten zoals Smart Badges, EasyGo en My Easyfairs.

-Easyfairs slaagde erin zijn positie in de Top 20 van 's werelds grootste evenementorganisatoren te consolideren.

-Easyfairs blijft de prijzen aan elkaar rijgen: het is in België uitgeroepen tot 'Entrepreneur of the Year® 2018' en werd erkend als een Deloitte “Best Managed Company” en een “Great Place to Work”.

Hoewel de organisatie van evenementen de kerntaak blijft van Easyfairs, is het uitgegroeid tot een van de grotere locatiebeheerders in België, Nederland en Zweden. In 2019 opende Easyfairs Åbymässan, zijn derde expohal in Zweden, waar evenementen zullen plaatsvinden voor het grootstedelijk gebied rond Göteborg. Andere expohallen werden opgeknapt en gemoderniseerd. Zo werd een nieuwe hal toegevoegd aan Antwerp Expo en werd een multifunctionele high-techruimte voor congressen, productlanceringen en andere evenementen ingericht in Evenementenhal, Gorinchem, de Next Level.

De afgelopen twee jaar heeft Easyfairs heel sterk ingezet op het aanwerven van zeer diverse talenten want de event business is tenslotte bij uitstek een 'people business'. “Onze ambitie voor de toekomst zal niet alleen worden vormgegeven door specialisten uit de evenementensector maar ook door getalenteerde data scientists, marktanalisten, social marketeers en creatieve entertainers,” aldus Everard.

Talent is een van de vijf belangrijkste succesfactoren die in detail worden beschreven in het jaarverslag. De andere successfactoren zijn customer centricity, 'easify', een volledig geïntegreerd en schaalbaar platform en een organisatie die wordt aangestuurd door technologie en data.

De publicatie van dit verslag valt samen met de herlancering van de website van het bedrijf, www.easyfairsgroup.com

Een elektronische versie van het Activiteitenverslag is beschikbaar op www.easyfairs.info/2020

Meer van Easyfairs :

Easyfairs