Event management

Sep 21, 2020, 1:31
To B-Seen organiseert driedaagse cursus Crowd Science en Risk Analysis

To B-Seen organiseert driedaagse cursus Crowd Science en Risk Analysis

16 januari 2020

Na drie succesvolle edities organiseren ToB-Seen en CrowdSafetyTraining (The Square Metre) in februari opnieuw de 3-daagse cursus Crowd Science en Risk Analysis. Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het publiek tijdens evenementen en dus de basisbeginselen en toepassingen van crowd science dient te kennen.

Zowel de Britse visie, als de Belgische aspecten van de studie zullen belicht worden. De cursus wordt gebracht door twee experten op vlak van crowd science en risk analysis: Onze Britse collega Robbie Naish die wereldwijd praktijkervaring heeft en Bart Bruelemans, ervaringsdeskundige en Bedrijfsdirecteur Maatschappelijke Veiligheid van de stad Antwerpen.

Tijdens de cursus worden onder andere eigen aangebrachte cases van de deelnemers onder de loep genomen met betrekking tot crowd science. Vragen waarop onder meer antwoorden worden gegeven zijn: hoe en wanneer het publiek een kritieke massa vormt en hoe de technieken van ontwerp-, informatie- en managementsystemen het gedrag van het publiek beïnvloeden.

Op het einde van de 3-daagse cursus zullen de deelnemers begrijpen hoe individuen en menigten reageren op, en zich gedragen in, de voor hen voorziene ruimte op drukbezochte evenementen. Deelnemers zullen ook de safety implicaties verkend hebben voor het ontwerpen en managen van dergelijke ruimten door gebruik te maken van geschikte modeleringstools. Daarnaast zal men in staat zijn om risk management technieken toe te passen voor het ontwikkelen van een robuust crowd management plan.

De cursus is geschikt voor: eventplanners, preventiediensten, diensten noodplanning, managers van evenementenlocaties/-hallen, security, politie en anderen met een vergunningverlenende, planning of eventmanagement verantwoordelijkheid.

Praktisch
De cursus zal plaatsvinden van 25 tot 27 februari 2020, telkens van 10u00 – 17u00.
Inschrijven kan via eline@tob-seen.be
976€ excl. BTW

Meer van tob seen :