Vaste & tijdelijke locaties

Sep 21, 2020, 2:36
AVENUE, een nieuwe locatie op maat van B2B-events

AVENUE, een nieuwe locatie op maat van B2B-events

16 januari 2020

Antwerp Expo werd onlangs uitgebreid met een nieuwe hal. Niet zozeer om de beurscapaciteit van de site te vergroten, maar wel om een andere doelgroep te kunnen aanspreken. De nieuwe locatie, die de naam AVENUE kreeg, leent zich namelijk uitstekend voor de organisatie van corporate evenementen.

Met de nieuwe hal wil Antwerp Expo zich richten op de markt van de evenementen. “We zijn dan ook gaan praten met een reeks evenementenkantoren over wat zij precies verwachten van een evenementenlocatie”, zo vertelt Philippe Willegems van Antwerp Expo. “Deze opmerkingen en suggesties hebben we dan ook meegenomen in de uitwerking van het nieuwe gebouw.”

Het resultaat is de nieuwe AVENUE-hal, die een totale oppervlakte van 2.000 m² heeft. “AVENUE heeft een volledig eigen ingang en kan dus volledig apart gehuurd worden. In die hal staat een black box van 1.500 m², die men met behulp van scheidingswanden in drie boxen kan onderverdelen. Een van de belangrijke aspecten was de hoogte van de ruimte. De vrije plafondhoogte van 11,75 meter biedt alvast heel wat mogelijkheden. Ook de ruime toegangspoorten vormen een absolute troef.”

Het technische plaatje is helemaal in orde. “Uniek is dat AVENUE beschikt over een verplaatsbaar trackingsysteem. Er zijn 8 trackings, waar telkens een truss van 24 meter aan hangt. We kunnen deze zowel horizontaal als verticaal laten bewegen. Dit zorgt ervoor dat je voor de meeste producties geen of weinig extra riggingpunten nodig zal hebben.”

In principe kan AVENUE tot zo’n 2.000 gasten ontvangen. “Maar er zijn ook mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden. AVENUE is immers tegen onze hal 4 gebouwd. Via de acht tussenliggende poorten kunnen beide ruimte heel eenvoudig verbonden worden”, zo besluit Philippe Willegems.  

Meer van Easyfairs :

Easyfairs