Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 7:36
Accor opent zesde hotel in Antwerpen: Mercure Antwerp City South

Accor opent zesde hotel in Antwerpen: Mercure Antwerp City South

14 januari 2020

Hotelgroep Accor opende gisteren de Mercure Antwerp City South. Het moderne viersterrenhotel is gevestigd in het hart van het zakendistrict en telt 211 kamers. Met de toevoeging van een tweede Mercure hotel in Antwerpen aan haar portfolio, biedt Accor nog meer keuze voor zakelijke en leisure gasten.

Maurits van Zwol, General Manager van Mercure Antwerp City South, vertelt trots: “Mercure is een sterke speler in de Europese markt en roept herkenbaarheid op. Ook is bij Mercure die authentieke lokale beleving belangrijk. Dat is zichtbaar in de uitstraling van het hotel, zoals de aankleding, afbeeldingen van historische hoogtepunten en de lokale gerechten die wij aanbieden.”.

“Met de opening van Mercure Antwerpen City South blijft Accor haar aandeel in de Belgische hospitality markt verstevigen. Op dit moment telt ons netwerk 6 hotels in Antwerpen waarvan 2 Mercure hotels. België is voor ons een belangrijke groeimarkt. We blijven vernieuwen en onze gasten verrassen binnen en buiten onze hotels,” aldus Thomas Dubaere, COO Accor Northern Europe.

Rebranding

De rebranding van het hotel naar Mercure is een strategische keuze geweest. Mercure heeft een aanzienlijk sterkere naamsbekendheid in Europa. In totaal telt Accor 162 hotels in België waarvan er zes in Antwerpen gevestigd zijn. Mercure Antwerp City South richt zich doordeweeks met name op zakelijke gasten en in de weekenden op de stedentrip reizigers. Het hotel heeft voor Belgische begrippen bijzonder ruime en hoge kamers van 24m² voor een standaard kamer. Halverwege 2020 zal het hotel gefaseerd een interieurverandering ondergaan. De uitstraling van het hotel zal sportief worden vanwege de vele sporters die het hotel verwelkomt en met een knipoog naar de Olympische Zomerspelen van 1920 die in de buurt van het hotel plaatsvonden.

Mercure Antwerp City South is voorzien van een brasserie, een ruim buitenterras, fitness en wellness faciliteiten en 1000m2 aan conferentieruimte verdeeld over 9 multifunctionele vergaderzalen.