Vaste & tijdelijke locaties

Dec 16, 2018, 21:52
Faciliteiten Brussels Kart Expo dragen bij aan succes Mobility of the Future

Faciliteiten Brussels Kart Expo dragen bij aan succes Mobility of the Future

09 maart 2018

Van 22 tot 24 februari 2018 werd Brussels Kart Expo omgetoverd tot het mobiliteitssalon van de toekomst. De ‘summit’, die de naam Mobility of the Future meekreeg, omvatte een expo, een conferentie en een hackathon. Mede dankzij de strategische ligging en de uitstekende faciliteiten van Brussels Kart Expo groeide het event uit tot een groot succes.

Mobility of the Future presenteert zich als het salon bij uitstek waar de mobiliteit van morgen in al zijn facetten kan ervaren worden. Drie tracks vormen de rode draad doorheen het ganse spektakel: ‘Stadsmobiliteit en stadsontwerp’, ‘Slimme en duurzame mobiliteit’ en ‘Geconnecteerde en autonome voertuigen’. Tijdens de expo styelden zowel startups als gevestigde bedrijven in mobiliteit hun innovatieve oplossingen voor aan het grote publiek. De focus lag op interactiviteit, zodat de aanwezigen niet enkel alles konden zien, maar zelf ook ervaren hoe de toekomst van mobiliteit vorm krijgt. Er wordt eveneens een testparcours voorzien met elektrische wagens, hoverboards en andere technologische hoogstandjes.

In het concept stak ook een tweedaagse conferentie. Op donderdag 22 februari richtte die zich op studenten met een focus op auto mechanica, elektronica en de STEM-richtingen. Op vrijdag 23 februari waren de professionals en beleidsmakers aan de beurt met topsprekers uit binnen- en buitenland en inspirerende workshops. Tijdens de hackathon van donderdag- tot zaterdagavond bogen teams zich dan weer over de uitdagingen binnen de huidige en toekomstige mobiliteit.

Mobility of the Future groeide uit tot een groot succes dankzij de strategische ligging van Brussels Kart Expo op een steenworp van de E40 en de Brusselse Ring en de grote aanpalende parking waar iedereen probleemloos en in alle veiligheid zijn wagen kon parkeren. Ook de vlotte op- en afbouw droeg bij aan het succes. Brussels Kart Expo beschikt immers over grote toegangspoorten en is niet onderkelderd waardoor voertuigen gewoon kunnen binnenrijden.

www.brusselskartexpo.be

Meer van Brussels Kart Expo :

Brussels Kart Expo