Event technologies

Apr 28, 2024, 16:35
Trend, e-mailclient wordt een gateway

Trend, e-mailclient wordt een gateway

28 september 2015

Een groot aandeel van het e-mailverkeer dat bij bedrijven vertrekt hoort thuis in de categorie van de transactionele berichten. Een bevestiging van een verkoop, een melding van de incheck voor het vliegtuig, een herinnering aan een jaarlijks onderhoud. Het zijn maar enkele voorbeelden van service berichten die een e-mailplatform automatisch kan uitsturen als ze door een gebeurtenis getriggerd wordt.

Een nieuwe functionaliteit in Gmail trok onze aandacht. We knopen er onmiddellijk een aardige toekomstvisie aan vast. Een beetje trend kijken in deze kolommen kan heus geen kwaad!

flexmail312015 siteDatum herkennen

Met de nieuwe feature Gmail Events zullen de gebruikers van dit e-mailplatform nooit meer data zoals vluchtgegevens, concerten en optredens, hotelreservaties moeten kopiëren en in hun agenda plakken. Gmail Events zal al deze data, vertrekkende van de ingekomen e-mail, automatisch doorplaatsen op elke device dat via Gmail gekoppeld is met haar eigenste Google Calendar. Zo wordt de e-mailclient voor een stuk een operationeel instrument dat gevoed wordt door de inhoud van het bericht.Extra gegevens

Niet alleen wordt de datum en het uur getoond in de kalender, maar ook de link naar de detailgegevens horende bij de kalendernotitie wordt bewaard. Zo is het gemakkelijker om een en ander op te zoeken als het moment daar is, dan wel je in de buurt van de locatie de juiste randvoorwaarden wil kennen.

Een update e-mail met eventuele vertragingen van de vlucht, zal zo ook automatisch zichtbaar worden. De mogelijke toepassingen zijn uiteraard, op vlak van transactionele berichten, zeer uitgebreid.

Nieuwe mogelijkheden

Maar uiteraard kan een e-marketeer een stukje verder borduren op deze functionaliteit. Waarom niet een bericht sturen waarin je de verjaardag van je partner als event doorgeeft, samen met haar verlanglijstje op eender welke e-shop? Waarom niet ineens valentijn en sinterklaas inplannen met een link naar een kortingsbon voor een gepast cadeautje? Waarom bij aankoop van een electronisch device niet ineens een memo in de kalender zetten voor een verlengde garantie, pakweg een jaar na de aankoop?Actie triggeren

Uiteraard staat deze technologie nog maar in haar kinderschoenen. Bij Google zijn ze uiteraard graag een voorloper op dit vlak. Maar de ontwikkeling is des te interessanter omdat een e-mailclient de inhoud van een bericht kan interpreteren. Semantisch lezen is de digitale trend van de toekomst. Dat betekent ook dat je e-mailmarketing – in de voortdurende zoektocht naar conversie – eigenlijk naast content ook een voeding wordt voor de actie die een e-mailprogramma er op laat volgen. Het klinkt een tikkeltje als science fiction, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor deze evolutie.

Trend

Want wat als de e-mailclient straks een stukje de rol van een personal assistent gaat vervullen die niet alleen afspraken boekt in je agenda, maar tegelijkertijd ook het restaurant reserveert en op basis van je voorkeuren één of andere aanbieding met de nodige toeters en bellen gaat signaleren. Het is niet meer dan wat verder bouwen op wat Gmail Events vandaag al realiseert. Een trend om in het oog te houden! Want andere e-mailclients zullen snel volgen!

Meer van Flexmail :