Event technologies

May 3, 2024, 3:22
Een e-mailbericht in de vorm van een gekleurde kapstok!

Een e-mailbericht in de vorm van een gekleurde kapstok!

21 maart 2016

Vaak zijn e-mailberichten in een B2B omgeving serieus opgezet. Vrij vertaald kan je soms gerust het woord saai in de mond nemen. Vandaag presenteert Flexmail een voorbeeld dat helemaal niet beantwoordt aan dat stereotiep, zelfs integendeel. Trello is webbased software waarmee je in eigen organisatie persoonlijk, op team niveau en zelfs extern de nodige to-do lijstjes kan delen en toewijzen.

Dit e-mailbericht werd verstuurd naar bestaande freemium gebruikers, die altijd een duwtje in de rug kunnen gebruiken om naar een betaalde versie over te stappen. Er werd gekozen voor een kleurrijk gebeuren waarbij tips gemengd worden met de aankondiging van nieuwe extensies.

flexmail1120161 De opener van het e-mailbericht is zoals het boekje het tegenwoordig voorschrijft. Eén enkele zin om een de lezer te verleiden in de webbased e-mailclient. Kijk ook even naar de inhoud van die ene zinssnede. Geen verkoopslogan, wel de inhoudstabel van de nieuwsbrief. Het onderwerp dat het meest aanspreekt staat uiteraard – we lezen van links naar rechts – het eerst. Maar als je de e-mail zelf bekijkt, dan staat dit net het laatst. Opdat de lezer tot het einde toe doorscrollt, zal hier het adagio zijn. Het logo zelf is hier eerder minimaal en zelfs neutraal van kleur. Daardoor valt de volgende blok net beter op.

2 Hier wordt onmiddellijk met de deur in huis gevallen. Blokken worden gebruikt om de todo lijstjes op te bouwen. Dus worden blokken centraal gezet. Je kan beter lijstjes bouwen door in te gaan op de aangeboden missie. Een startpunt is alvast gemaakt.

3 Dan volgen er vijf elementen op een rij. Die zijn qua opbouw van de lay-out identiek opgebouwd. Een tekening aan de linker zijde, een titel in het vet om het onderwerp aan te geven en twee regels uitleg om vervolgens te sluiten met een knoert van een Call-to-Action knop. En dit vijf keer na elkaar. Als je het bericht centraal op je scherm zet en dan even een paar meter afstand neemt, dan ziet het er gewoon uit als een bulleted list. En dat leest lekker vlot weg, zelfs al is men niet te aandachtig. Alleen heeft men het hier over vijf items uitgesmeerd. Kort, helder en krachtig met de titels die als kapstokken voor de ogen moeten dienen.

4 Hier is de gimmick van de dag. Als we het dan over blokjes hebben, dan gaan we met dat blokje het speelse element in het e-mailbericht brengen. Maar naast het speels is er uiteraard ook de connotatie met dat Deense blokje. Daar kijkt iedere volwassene toch bijna onnadenkend naar. De aandacht is getrokken. Vermits het patent van de Deense producent is verlopen, kan het zelfs zonder enig juridisch probleem.

5 Het einde van het bericht is in zicht. Je ziet dat het als eerste aangekondigde bericht, het laatste in het rijtje is. De lezer is dus al zoekende naar beneden afgezakt. Het tweede opvallende is het doortrekken van de gimmick. Geen losse stenen meer maar een muur. Een muur van stenen zoals de vijf in het bericht. Want was het je al opgevallen dat die elk een verschillende kleur hebben en terugkomen in de muur. Een muur zoals de to-do lijstjes van Trello, met de gebruiker die aan het bouwen is. Gelukkig is het geen spiegel!

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :