Event Agencies

Apr 27, 2024, 10:31
Jonge wolven: “Leuke projecten realiseren met toffe klanten”

Jonge wolven: “Leuke projecten realiseren met toffe klanten”

12 juni 2023

De evenementensector is in een snel tempo aan het verjongen. Jonge talenten krijgen volop hun kans binnen de agentschappen. In deze rubriek willen we hen aan het woord laten over hoe ze terugkijken op hun opleiding en hoe ze hun eerste werkervaringen hebben beleefd. We spraken met Nathalie Kayser, die dankzij haar vader Danny als tiener al een inkijk kreeg achter de schermen bij JADA events, en nu ook zelf mee op de voorgrond treedt bij het agentschap.

NAAM:  Nathalie Kayser
LEEFTIJD: 28 jaar
WOONPLAATS: Antwerpen
AGENTSCHAP: JADA events
FUNCTIE: Event Manager

Wat is jouw huidige functie en hoe ziet jouw takenpakket eruit?

Nathalie Kayser: “Mijn huidige functie is event-project manager. Ik creëer en beheer events van A tot Z, voor een aantal vaste klanten, maar ook voor nieuwe. Daarnaast ondersteun ik ons team waar nodig bij o.a. bij het brainstormen, het uitwerken van een voorstel, op de werkvloer, enzovoort. Daarnaast begeleid ik de stagiaires bij hun projecten. Aangezien mijn vader en zijn man de oprichters en zaakvoerders zijn van JADA events, word ik ook betrokken bij strategische besprekingen over het bedrijf, neem ik de loonadministratie voor mijn rekening en assisteer ik bij de interne boekhouding.”

Waarom heb je voor de eventsector gekozen?

“Vanaf mijn 16 jaar volgde ik al een beetje in de voetsporen van mijn vader door mee op evenementen van JADA events te werken als student. Door deze ervaringen heb ik de microbe te pakken gekregen. Het is een job met veel variatie; elke dag ziet er anders uit. Ik haal veel energie uit de tevredenheid en de positieve feedback van onze klanten als het event er eenmaal staat of afgelopen is.”

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

“In het middelbaar volgde ik de richting voeding/verzorging, waarna ik een specialisatiejaar kinderverzorging heb voltooid. Dit gaf mij al veel inzichten over beleving binnen korte spanningsbogen. Daarna heb ik, dankzij mijn studentenwerk bij JADA events, gekozen voor de opleiding Event- en Projectmanagement bij de Karel de Grote Hogeschool. Daar leerde ik dan weer uitgebreid omgaan met het officepakket en werkte ik aan mijn talen, maar ook de eventgerelateerde vakken gaven me nog meer zin om in de sector te stappen.”

Wat vond je goed aan je opleiding?

“Ik vond het leuk om met gelijkgestemde klasgenoten bezig te zijn met events. Samen een concept bedenken, maar ook het hele landschap leren kennen op een ontspannen manier. De kijkstage en de langere stages in het derde jaar zijn alvast een grote meerwaarde.”

En wat zou er – met de ervaring die je intussen hebt – beter kunnen?

“Persoonlijk had ik liever wat meer diepgang en variatie gezien in de eventgerelateerde vakken. Talen zijn zeker belangrijk, maar ik had graag nog wat meer praktijk gekregen. Voor mij was het – zeker in het begin – te veel theorie. Ik had het gevoel dat ik door mijn studentenwerk bij JADA events in de praktijk meer bijleerde dan op school.”

“Ik heb het gevoel dat ik elk event - groot of klein – aankan.”

Wat heeft je het meest verbaasd toen je na je studies begon te werken in deze sector?

“Doordat ik er al vroeg ben ‘ingerold’ had ik ook al veel gezien van de sector. Het vele werk, op- en afbouw en nachtwerk waren mij dan ook niet vreemd. Wat wel naar voren sprong was de aanwezige competitie tussen de bureaus, die ervoor zorgt dat we ook bij JADA events steeds met beide voeten op de grond blijven staan, maar er wel altijd voor gaan.”

Van wie heb je tot nu toe het meest geleerd op professioneel vlak?

“Van de Ja en de Da. Dat klinkt misschien melig en cliché, maar het is wel zo. Ze zijn allebei heel verschillend en hebben dus zeer complementaire kwaliteiten. Ze geven me alle kansen om waar dan ook bij te leren, te evolueren en dus te groeien.”

Waarop ben je tot nu toe het meest trots?

“Ik ben heel blij met waar ik op zo’n relatief korte tijd sta. Ik heb al zeer grote en complexe events gerealiseerd en beheer één van onze grootste klanten. Ik heb dan ook het gevoel dat ik elk event - groot of klein – aankan.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

“Ik wil blijven leren en JADA events verder op een organische manier laten groeien. Maar vooral leuke projecten realiseren met toffe klanten. Met sommige klanten creëer je een vriendschap en dat geeft toch altijd een heel leuke dynamiek.”

Meer van JADA events :