Event Agencies

Apr 27, 2024, 14:16
JADA events zorgt voor een gevarieerde opendeurdag bij Evonik

JADA events zorgt voor een gevarieerde opendeurdag bij Evonik

11 juli 2023

Zo’n 50 chemie- en farmabedrijven organiseerden in mei op hun terreinen een ontdekkingsweekend onder het motto: 'The Future Sounds Exciting'. Ook Evonik Antwerpen zette daarbij de deuren open, en het deed daarvoor een beroep op het team van JADA events, dat de 4000 bezoekers een uitgebreide waaier van activiteiten voorschotelde.

Met deze opendeurdag wilde Evonik Antwerpen tonen hoe het bedrijf bijdraagt aan oplossingen voor de klimaatverandering, duurzame materialen voor de circulaire economie en innovatieve toepassingen. Bovendien was het de bedoeling om  jongeren warm te maken voor de chemische sector. JADA events haalde de opdracht binnen met een zinnenprikkelend concept waarin bezoekers konden deelnemen aan een 50-tal activiteiten, die allemaal een link hadden met de activiteiten van Evonik.

Voor jong en oud

Voor het event koos JADA voor een zeer gevarieerde invulling. “We hebben gekozen voor een concept met tal van leuke activiteiten, waarbij jong en oud echt wordt meegezogen in het chemieverhaal. We hebben gezocht naar activiteiten die een link hebben met Evonik, met chemie, met duurzaamheid… Alles verliep in nauw overleg met Evonik en de verschillende afdelingen van het bedrijf, want het was belangrijk dat de verschillende onderdelen aan bod kwamen.”

50 activiteiten en workshops

In totaal konden de bezoekers deelnemen aan zo’n 50 activiteiten en workshops, met voor elk wat wils. “Er konden vogelhuisjes in regenboogkleuren geknutseld worden die vervolgens met een hoogtewerker in een boom werden opgehangen. Dit was een knipoog naar de vele zwaluwen die op het bedrijfsterrein leven. Verder konden kinderen ook leren om een robot te programmeren, die vervolgens zelfstandig het parcours aflegde dat zij zelf gecodeerd hadden. En wie van snelheid houdt, kon deelnemen aan de Hoverkart Grand Prix.”

Kennismaking met labo en magazijn

De bezoekers konden van dichtbij kennismaken met de verschillende onderdelen van Evonik Antwerpen. “In het Centraal Labo van het bedrijf werd de werking van het labo uitgelegd, maar kon men ook zelf aan de slag om eigen shampoo te maken. Ook de werking van de werkplaats en het magazijn werden uitvoerig uit de doeken gedaan. Een bedrijf als Evonik heeft natuurlijk ook een eigen brandweerdienst. Zij demonstreerden hoe er wordt geblust, en zij gaven ook waardevolle tips voor bepaalde situaties thuis. In de Safety Street stond alles dan weer in het teken van veiligheid, en er was ook een workshop rond EHBO.“

Van plastic afval tot sleutelhanger

Het werd een mooie dag die heel wat jongeren en jongvolwassenen warm heeft kunnen maken voor de wetenschap. “In de hoofdtent stond De Grote Wetenschapsshow geprogrammeerd, die op heel wat belangstelling kon rekenen. Leuk detail: de bezoekers werden ook opgeroepen om enkele stukken plastic afval mee te nemen naar het event. Deze werden ter plaatse gerecycleerd tot een coole sleutelhanger, meteen ook een leuk aandenken aan deze fijne dag.”

Elektrische busjes

De site van het chemisch bedrijf is natuurlijk geen evidente eventlocatie. “De uitgestrektheid van het terrein was een uitdaging. Uiteraard waren er bepaalde kritieke installaties niet toegankelijk voor het publiek. Het evenementiële gedeelte beperkte zich dan ook vooral tot de voorkant van het terrein. Toch kregen de bezoekers de kans om de volledige site te ontdekken, zij het vanuit elektrische busjes”, zo besluit Jan de Wieuw.

Meer van JADA events :