Event Agencies

Oct 2, 2023, 12:17
Jonge wolven: “Mensen plezier brengen, op een veilige manier”

Jonge wolven: “Mensen plezier brengen, op een veilige manier”

31 mei 2023

Er is tegenwoordig zoveel jong talent in de eventsector dat we in deze editie nog een tweede Jonge Wolf aan het woord laten. Benjamin Delauré heeft bovendien een bijzondere troef in huis. Meteen na zijn studies aan Thomas More, heeft hij zijn kennis nog verder uitgebreid met de opleiding preventieadviseur niveau II. Ondanks zijn jonge leeftijd zorgt hij vandaag naast eventmanagement dan ook al mee voor het luik Preventie, Welzijn en Veiligheid binnen MediaMixer.

NAAM:  Benjamin Delauré
LEEFTIJD: 24 jaar
WOONPLAATS: Mechelen
AGENTSCHAP: MediaMixer
FUNCTIE: Eventmanagement/preventie

Wat is jouw huidige functie en hoe ziet jouw takenpakket eruit?
“Ik heb een tweedelige job, die enerzijds bestaat uit eventmanagement en anderzijds uit preventie. Voor het eerste luik werk ik samen met collega’s aan het uitwerken van concepten, het opstellen van draaiboeken, het contact houden met onze partners, het creëren van grondplannen in Autocad, het toezien op het vlotte verloop van producties, de nazorg… Kortom, de gewone taken van een eventmanager, maar dan met een persoonlijke focus op veiligheid en duurzaamheid.” 
 
“Daarnaast houd ik me bezig met het aspect Preventie, Welzijn & Veiligheid, zowel op kantoor als op producties, en dat met alle stakeholders (eigen personeel, freelancers, management, klanten, …). Dit houdt in dat ik het veiligheidsbeleid binnen MediaMixer mee uitteken, risicoanalyses en risicodossiers opmaak, keuringsbewijzen opvraag, het contact met veiligheidspartners beheer, opleidingen regel voor de collega’s en volop werk aan de ISO 45001-certificering voor ons agentschap.”

Waarom heb je voor de eventsector gekozen?
“Het is een sector met een enorme ‘can do’-mentaliteit: er is veel mogelijk met de juiste mindset en voldoende tijd en middelen. Daarnaast spreken de tastbare, creatieve, grensverleggende resultaten  me aan als praktische dromer. Mijn levensmotto is ‘plezier brengen in het leven van mensen, op een veilige manier’. En aangezien ik absoluut niet ritmisch of artistiek ben aangelegd, zit ik wel op mijn plek achter de schermen van een event.”

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
“Ik heb de opleiding Communicatiemanagement aan Thomas More doorlopen, met als afstudeerrichting Event & Experience. Afstuderen in juni 2020 was wel een beetje anders dan ik me had voorgesteld. In september 2020 ben ik begonnen met de opleiding tot Preventieadviseur Niv II, Daarnaast heb ik aanvullend enkele vakken opgenomen bij de richting Eventmanagement aan KdG, om een nog betere basiskennis mee te krijgen om dan in september 2021 te starten bij Push To Talk.”

Wat vond je goed aan je opleiding? En wat zou er – met de ervaring die je intussen hebt – beter kunnen?
“De brede basis was heel handig, zeker als je richting een multidisciplinaire eventmanager wil gaan. Het communicatieve aspect aan de job is de laatste jaren erg gegroeid. Om de opleiding nog te verbeteren, zou ik ook een les voorzien rond duurzaam omgaan met personen (stress, kantoorergonomie, mentale belasting, human capital, … ). Dit zou naar mijn mening een goede aanvulling zijn om de studenten beter geïnformeerd naar de werkplek te sturen.”

“Zonder een goed netwerk en ondersteuning kom je niet ver in deze sector.”

Wat heeft je het meest verbaasd toen je na je studies begon te werken in deze sector?
“Tijdens de opleiding preventieadviseur ben ik vrij diep gedoken in de wettelijke bepalingen rond welzijn. Het gebrek aan de juiste PBM’s, procedures, veiligheidsinstructies, kennis over verplichtingen,… in de sector was confronterend. Nog steeds kom ik regelmatig onwetendheid tegen over enkele basisbeginselen van veiligheid. Dat is toch steeds even fronsen. Gelukkig ben ik Bij Push To Talk (nu MediaMixer) direct in een bureau beland dat veiligheid op nummer 1 zet”

Van wie heb je tot nu toe het meest geleerd op professioneel vlak?
“Ik werk binnen MediaMixer samen met verschillende seniors. Elk van hen kon al zijn/haar accent leggen bij mijn groei, gezien ze elk hun eigen expertise hebben. Om enkele namen te noemen: Tom, Wim, Bjorn, Jo, Tania, Dieter, Tom Bellens als ceo,… Daarbij zijn de input van onze partners op onze aanvragen en de gesprekken met hun en route de parcours ook goud waard. Zonder een goed netwerk en ondersteuning kom je niet ver in deze sector.”

Waarop ben je tot nu toe het meest trots?
“Er zijn in het afgelopen anderhalf jaar heel wat projecten gepasseerd, steeds met een goede learning erbij. Wat voor mij echter een trots moment was, is het mee binnenhalen van het Baanbrekende Werkgevers project begin dit jaar. Dit vroeg heel wat conceptueel denkwerk, inleving en deskresearch om de lat van vorig jaar opnieuw te halen. De voorbereidingen voor dit project zijn nog lopende, maar het belooft pionierend te zijn op veel vlakken. Ik vul zelf het hele productionele gedeelte in en werk hiervoor samen met Sofie, een collega van onze communicatieafdeling, wat fijn is voor de kruisbestuiving.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
“Ik wil nog verder groeien in het veiligheidsgegeven, meer algemene ervaring opbouwen en toewerken naar de dag dat ik mee een mega-evenement kan neerzetten. Als ik MediaMixer binnen het jaar een VCA-certificaat op bedrijfsniveau kan bezorgen en erin slaag een veiligheidsmentaliteit te ontwikkelen bij de collega’s, het management, freelancers, …. Dan mag ik mezelf ook wel op de borst kloppen.”

Meer van MediaMixer :