Event Agencies

Apr 27, 2024, 14:17
Way2events creëert succesvolle personeelsevents voor Cegeka en SD Worx

Way2events creëert succesvolle personeelsevents voor Cegeka en SD Worx

06 juni 2023

Een geslaagd personeelsevent kan medewerkers een boost geven waardoor ze het komende jaar met plezier een tandje bijsteken voor hun werkgever. Way2events heeft het voorbije jaar enkele grote projecten georganiseerd die dit perfect illustreren.

Bij way2events begrijpt men het belang van een onvergetelijk personeelsfeest voor zijn klanten. Daarbij wordt er steeds uitgegaan van een unieke totaalbeleving van A tot Z. Het afgelopen jaar werkte het eventbureau enkele grote personeelsfeesten voor een groot aantal medewerkers uit, onder andere voor SD Worx en Cegeka. Deze projecten werden volledig vanaf nul opgebouwd, met een eigen thema en inrichting.

Legacy Edition voor Cegeka

Afgelopen zomer werd way2events ingeschakeld voor een groot personeelsfeest ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van Cegeka, een IT-bedrijf met intussen meer dan 5000 werknemers. In 2019 had het agentschap de medewerkers al eens een Steampunk-festivalervaring aangeboden, en na een gedwongen Covid-onderbreking kon hier in juni 2022 eindelijk een vervolg aan gebreid worden. Na een overleg met het interne organisatieteam werd er gekozen voor een ‘Legacy Edition’, waarmee verwezen wordt naar de familiewaarden die ondanks de enorme groei nog steeds in het bedrijf vervat zitten.

Belevingstour

Naar een festivallocatie moest niet lang gezocht worden. Cegeka is sinds 2021 immers naamsponsor van het stadion van voetbalclub KRC Genk, en de met groen omgeven parking aan de Cegeka Arena leende zich perfect om de plannen voor de Legacy Edition te realiseren. Bovendien bood deze keuze de gelegenheid om de Cegeka-medewerkers te laten kennismaken met het stadion tijdens een belevingswandeling. Hoewel het stadion zelf natuurlijk heel wat voorzieningen heeft, was de parking natuurlijk nog geen kant-en-klare eventvenue. Way2events moest echt van nul beginnen om het terrein om te toveren tot een echte festivalomgeving.

Festivalterrein met heel wat animatie

Op 17 juni was de grote dag dan eindelijk aangebroken. Meer dan 3.000 personeelsleden zakten af naar Genk, waar ze een enorm festivalterrein aantroffen. De meeste medewerkers kozen ervoor om eerst de belevingstour in het stadion te doen. Terug op het festivalterrein werden ze overgoten in een jaren ’90 festival vibe, inclusief reuzenrad, festivaltent, mainstages, beach area, creative corner, arcade game room, live music stage, retro area en nog zoveel meer. Met een slim uitgewerkte en gevarieerde line-up van artiesten en deejays zorgde way2events ervoor dat zowel de Belgische als de Nederlandse Cegeka-medewerkers zich helemaal thuis voelden.

Internationale topact

Over de hoofdact van de dag werd vooraf heel mysterieus gedaan. Het enige wat de aanwezigen vooraf wisten, was dat er een internationale topact op het podium zou verschijnen. Na een spannende opbouw werden om 23u plots alle lichten gedoofd, waarna mystery guests Dimitri Vegas & Like Mike alle registers mochten opentrekken. Duizenden smartphones gingen de lucht in, en het hele festivalterrein kwam in beweging tijdens deze waanzinnige apotheose.

Stroom aan reacties

De dagen nadien werd het event ook in de pers opgepikt met een vermelding op de voorpagina van Het Belang van Limburg, maar ook in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en de Standaard. Ook op sociale media ontplofte het event met duizenden filmpjes, foto’s en likes. Maar de mooiste reactie kwam toch van de Cegeka directie, inclusief bezieler André Knaepen, toen die vanop het podium een blik naar de massa wierp… “Neen, dit hadden we niet verwacht”, zo klonk het glunderend van trots en vol emotie.

Nieuwjaarsparty voor SD Worx

Ook HR-bedrijf SD Worx deed al meermaals een beroep op way2events om hun personeel een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Zo ook aan het begin van dit jaar, voor de Nieuwjaarsparty - SD Worx goes 90’s. Dit staff event lokte maar liefst 1.800 medewerkers van SD Worx naar Mechelen voor een stevig feestje.  Way2events had iedere vierkante centimeter van de Nekkerhal benut om het 90’s thema helemaal tot zijn recht te laten komen: een ‘Candy Corner’, échte jaren 90 Arcade games, de ‘Techno Toilets’, een ‘MTV Meet & Greet’, een heuse ‘Wall of Fame’ photobooth en de ‘Sub Club Silent Disco’.

Verschillende podia met verschillende genres

Maar de blikvanger van het event was natuurlijk de indrukwekkende main stage met een gigantisch led scherm en led cubes . Daarnaast waren er nog drie andere podia voorzien, met daarbij telkens verschillende belevingsacts en wervelde showelementen. Op deze manier vond elke feestvierder, zowel de ravers als de rockers, voor ieder wat wils.

Enorm enthousiasme

De betrokkenheid, de energie en het enthousiasme van de SD Worx-medewerkers was enorm. Ze brachten de 90’s-vibe tot leven met hun funky outfits en dansmoves. Daarbij hoort zeker ook een speciale vermelding voor de SD Worx Band, die een spetterend optreden bracht! Ze hebben bijna letterlijk het podium aan flarden gescheurd en de SD Worx people volledig uit hun dak laten gaan.

Events zorgen voor verbondenheid

Beide events passen perfect bij het DNA van way2events. Het agentschap is ervan overtuigd dat corporate staff events en personeelsfeesten een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van een positieve en ondersteunende werkcultuur. Het is belangrijk voor bedrijven om tijd vrij te maken voor plezier en ontspanning om een sterk gevoel van verbondenheid onder medewerkers te behouden of aan te scherpen. Dat is precies waar way2events naar streeft. Way2events werkt hard om onvergetelijke en unieke ervaringen te creëren voor klanten die niet enkel hun teams samenbrengen, maar tegelijkertijd ook een blijvende indruk achterlaten.