Event Agencies

Mar 26, 2023, 3:52
“Communiceren was nooit zo eenvoudig. Maar daar schuilt net het gevaar.”

“Communiceren was nooit zo eenvoudig. Maar daar schuilt net het gevaar.”

05 december 2022

MediaMixer neemt vol ambitie en met gebundelde krachten een vliegende start in hun gloednieuw kantoor in hartje Antwerpen.

Het Antwerpse communicatie en storytelling agency MediaMixer wapent zich voor de toekomst. Het haalt voor zijn tiende verjaardag fors uit: een verhuis naar een nieuw kantoor achter het iconische Hessenhuis in Antwerpen, een fusie met Push To Talk, een knappe rebranding en herpositionering. “De ruis op de lijn tussen strategie en resultaat moet eruit. En daarvoor moet je alles in huis hebben. Wij willen een sleutelrol kunnen spelen in de communicatie van elke organisatie of bedrijf.”

“We zijn een storytelling agency. We vertellen verhalen, door content in beweging te brengen.”

Aan het stuur van verhalen

Tom Bellens: “Op zich is het basismodel van communicatie nooit veranderd, maar de tools en mogelijkheden zijn dat des te meer. Corona heeft die evolutie een extra boost gegeven. Enerzijds was communiceren nooit eenvoudiger dan vandaag, anderzijds schuilt daarin net het gevaar. Je kunt als bedrijf erg makkelijk boodschappen de wereld insturen. Maar als je geen partner hebt die het geheel overschouwt en het verhaal stuurt, krijg je al snel een kakofonie die nefast voor je kan zijn”

Antoon Theunissen: ”Social media, content marketing, branding, activatie, events, reclame pur sang, performance en data-driven marketing, … Het is als onderneming bijna onmogelijk om alles op de voet te volgen, en al zeker niet om daar telkens de beste specialisten voor in huis te hebben. Op die nood zetten wij met MediaMixer in. Wij zijn een flexibel bedrijf met een sterk team, aangevuld met enkele vaste partners om net wél dat complete plaatje te coveren.”

“We maken als bureau het verschil met een goede mix van verschillende competenties en medewerkers uit verschillende generaties. Zo kunnen we altijd en overal de vinger aan de pols te houden. We blijven bovendien een onafhankelijk agentschap zonder externe investeerders. Dat maakt dat we alle knopen zelf kunnen doorhakken”, beëindigt Antoon Theunissen. 

Emotie en maatwerk

Beeld wordt, zo benadrukt MediaMixer, in het totaalpakket van communicatie, marketing en storytelling een almaar belangrijkere rol toebedeeld.

Antoon Theunissen: “Visuele en audiovisuele communicatie krijgen meer en meer een prominente plaats binnen bedrijfscommunicatie. Ook een live-event is tegenwoordig vaak een combinatie van live en opgenomen content, of kan zelfs gestreamd worden naar alle vestigingen. De mogelijkheden zijn gigantisch. Bovendien is de vraag naar interactie ook heel groot. Sociale media zijn begonnen om te communiceren in een privé-context, maar ondertussen is het ingebed in alle bedrijfscommunicatie. Mogelijk groeide het zelfs uit tot hét kanaal om in een directe lijn met je klanten in dialoog te gaan! Sowieso is het zaak om inhoud, beeld, emotie en technologie te laten samenwerken om interactie mogelijk te maken én om het juiste effect bij de beoogde doelgroep op te wekken.”

“We kunnen het in heel zware woorden uitleggen. Maar wat we met het nieuwe MediaMixer nóg beter gaan doen dan vroeger is een strategie vertalen naar emotie. Dat is waar de grote nuance zit. We willen verhalen vertellen waarmee we mensen kunnen meetrekken, die engagement opwekken en impact hebben. En hoe dat concreet wordt ingevuld zal sowieso altijd, voor eender welke opdracht, maatwerk zijn”, besluiten Antoon Theunissen en Tom Bellens.

“Wat we met het nieuwe MediaMixer nóg beter gaan doen, is een strategie vertalen naar emotie.”

Tijdens het event rond de opening van het nieuwe Mediamixer-kantoor was er een bijzonder boeiend debat met Jeroen Wils en Sven Mastbooms onder begeleiding van Linde Merckpoel. Samen zoomden ze in op de grote communicatieve uitdagingen van de huidige bedrijfswereld. En vooral ook hoe MediaMixer daar met zijn team op een erg duurzame wijze op wil inspelen; intern én extern.

Meer van MediaMixer :