Vaste & tijdelijke locaties

May 22, 2019, 1:56
Nieuw seizoen Kursaal Classics van start gegaan

Nieuw seizoen Kursaal Classics van start gegaan

24 oktober 2016

Kursaal Oostende startte midden oktober met het nieuwe seizoen van Kursaal Classics. Een reeks klassieke concerten waar het verleden het heden ontmoet en waar zowel jong en oud hun gading vinden. Tijdens 8 hoogstaande concerten komen verschillende grote componisten aan bod met geliefde, gekende, boeiende en soms zelfs verrassende muziekstukken.

Zondag, de ideale dag voor muziek en uitwaaien aan zee

Naar goede gewoonte staan de concerten terug op zondag geprogrammeerd. Het ideale moment om er meteen een dagje of zelfs een weekendje aan zee van te maken. Voor de hele grote liefhebbers is er een voordeelabonnement te verkrijgen vanaf 130 euro. Stel je liever zelf je abonnement samen volgens interesse en data waarop je vrij bent dan kan dit vanaf nu ook onder de noemer ‘Flexi Abonnement’. Kursaal Classics starttte op 16 oktober met ‘Romantiek met Chopin’ met de European Philharmonia als orkest.

Topdirigent Walter Proost

De European Philharmonia, het huisorkest van het Kursaal staat garant voor vijf concerten tijdens de reeks. De European Philharmonia staat onder leiding van dirigent Walter Proost.

“Om eerlijk te zijn is het Kursaal Oostende voor mij zoiets als thuiskomen. Na zovele jaren hier te concerteren krijg je een band met je publiek. Elke grote zaal in België heeft zo zijn eigen huisorkest en sinds 5 jaar is dit in Oostende “European Philharmonia”. Er komt nog bij dat men hier in de programmering zeer ruimdenkend is en niet alleen vastgeroest is op het puur klassieke stramien. Ik kijk nu al uit om dit seizoen naast de klassieke concerten ook ‘Disney klassiekers uit Fantasia’ en “Crossover concerten” te brengen. Wat dat betreft is de programmering van het Kursaal een voorbeeld voor vele andere zalen,” zegt Walter Proost.

Nationaal Orkest van België

Naast de European Philharmonia verwelkomt het Kursaal ook het Nationaal Orkest van België (NOB). Twee keer zelfs. Het traditionele nieuwjaarsconcert gaat door op 15 januari en traditioneel eindigt de reeks met de eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voor Fabio Sinacori van het NOB voelt Kursaal Oostende altijd aan als een beetje vakantie. “Het Kursaal is een prachtige zaal, excellente akoestiek, een heel aangenaam publiek en er heerst altijd een fantastische sfeer,” aldus Sinacori.

Tickets en info

Tickets en abonnementen zijn te koop via www.kursaaloostende.be, telefonisch op het nummer 070 22 56 00, in de Box Office van Toerisme Oostende (Monacoplein 2) of aan de kassa de dag zelf. Iedere bezoeker krijgt een verzorgd programma mee en een inleiding van een expert in klassieke muziek.

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :