Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 8:21
Kursaal Oostende maakt zich op voor drukke zomer

Kursaal Oostende maakt zich op voor drukke zomer

27 juni 2016

Kursaal Oostende maakt zich op voor een drukke zomer met meer dan 75.000 verwachte bezoekers. Met de musical Dirty Dancing staat opnieuw een internationale show in het Kursaal met in totaal 15 shows. Van 25 juni tot en met 17 september passeren nog 9 evenementen de revue met grote namen als Hans Teeuwen, Hooverphonic, Natalia en de bekende klassieke stukken Aïda en Swan Lake.

Dirty Dancing

Na Mamma Mia! (2011 en 2015), Riverdance (2012), Cats (2013) en Evita (2014) haalt Kursaal Oostende met Dirty Dancing voor het zesde jaar op rij een internationale show naar Oostende. De swingende musical gebaseerd op de film waar Patrick Swayze en Jennifer Grey in schitteren toert ondertussen meer dan 10 jaar en komt van 26 juli tot en met 7 augustus 2016 naar Oostende met in totaal 15 shows. De shows worden in het Engels opgevoerd, maar er zijn via projecties vertalingen voorzien in zowel het Nederlands als het Frans. Ondertussen werden al bijna 15.000 kaartjes verkocht voor de populaire musical, maar er zijn nog voor alle shows kaarten beschikbaar.

Gevarieerde concerten en shows

Deze zomer staan ook heel wat verschillende evenementen op het programma.

  • De eerste twee zondagen van juli staan er twee klassieke meesterwerken op het programma met op 3 juli het bekende ballet Swan Lake.
  • Een week later staat één van de populairste opera’s in het Kursaal: Aïda, het meesterwerk van Verdi.
  • Het fenomeen Hans Teeuwen is terug met drie shows in het Kursaal. Op een halve dag waren al zijn voorstellingen reeds uitverkocht.
  • De Belgische band Hooverphonic, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle stemmen, brengt op 20 augustus een uniek concert.
  • Natalia sluit het zomerseizoen af op 17 september met haar concert ‘In My Blood’.

Nightlife

De Lounge in het Kursaal bestaat deze zomer zeven jaar en dat wordt gevierd met de resident dj’s en verschillende thema party’s. Om te kunnen feesten in de Lounge heeft elke bezoeker een lidkaart nodig. Die kunnen aan de deur gekocht worden voor 10 euro en is voor altijd geldig.

75.000 bezoekers

Met 68 dagen expo, 15 shows van Dirty Dancing, 9 voorstellingen en verschillende feestavonden in de Lounge opent het Kursaal meer dan 100 keer de deuren deze zomer. Samen goed voor meer dan 75.000 bezoekers. Het Kursaal zorgt op deze manier voor een grote economische return voor de stad. Veel bezoekers blijven immers ook iets eten of drinken of blijven overnachten in een hotel. Niet alleen de bezoekers, maar ook de artiesten verblijven dikwijls in de stad. Zo verblijft de cast van Dirty Dancing bijna drie weken in de hotelkamers van Vayamundo.

Tickets en info

Voor meer informatie over het zomerprogramma en om online tickets te bestellen kunt u de website www.kursaaloostende.be raadplegen. De Box Office van het Kursaal in Toerisme Oostende is elke dag open in de zomer van 10.00 tot 18.00 uur en verkoopt tickets voor elk evenement. Telefonisch bestellen kunnen op het nummer 070 22 56 00.

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :