Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 2:31
Kursaal Oostende vernieuwt vloerbekleding

Kursaal Oostende vernieuwt vloerbekleding

20 mei 2016

In Kursaal Oostende zijn er momenteel grote onderhoudswerken aan de gang in de Erehal. De bekende vloerbekleding met typerend geruit patroon wordt in verschillende fases verwijderd en volledig vernieuwd. Eerder werd het tapijt in de Delvauxzaal met de zodiaktekens al helemaal vernieuwd.

Beschermd monument

Iedereen die al eens in het Kursaal is geweest kent de bekende geruite vloerbedekking in de Erehal die bij concerten beter bekend staat als de foyer of de bar. De oorspronkelijke vloerbedekking is net zoals het hele gebouw en de vele kunstwerken een beschermd monument. De Erehal heeft een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter en om de geplande concerten niet te storen wordt er in verschillende fases gewerkt. Eerder dit jaar werd het tapijt met de zodiaktekens in de Delvauxzaal al helemaal vernieuwd. Eveneens goed voor meer dan 1000 vierkante meter tapijt.

Investering

“De vernieuwing was meer dan nodig. Het tapijt heeft de afgelopen jaren afgezien door het exponentieel gestegen bezoekersaantal en de vele evenementen in het Kursaal. We hebben meer dan 200 evenementdagen en 400.000 bezoekers op een jaar, gaande van business events tot concerten. Dat zijn vele voeten of danspasjes,” lacht Gwendoline Nys. De investering kost de NV EKO 230.000 euro. 

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :