Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 8:10
Pasión de Buena Vista komt naar Oostende

Pasión de Buena Vista komt naar Oostende

17 februari 2016

6 fantastische Cubaanse dansers, 2 unieke solozangers uit het hart van Cuba, 13 muzikanten en zangers live op het podium. Pure authenticiteit! Op vrijdag 18 maart 2016 staat de show voor één avond in Kursaal Oostende.

Bienvenidos a Cuba !

De Cubaanse muziek is geboren uit het samengaan van Afrikaanse en Spaanse muzikale tradities. De authenticiteit bleef vrijwel absoluut tot de opkomst van het toerisme in Cuba. Generaties komen en gaan. Elke generatie interpreteert de traditionele muziek op haar eigen manier. Maar de wortels zijn oud en diep geworteld. De erfenis sterft niet en nieuwe takken en stromingen ontstaan zonder de oude traditie te verloochenen.

De originele muziek werd vermengd met invloeden uit de jazz en zo ontstond de salsa, die een wereldwijd fenomeen werd, mee door de succesvolle film van Ry Cooder Buena Vista Social Club uit 1997. En zo werd Cuba het symbool voor salsa én omgekeerd.

Pasión de Buena Vista

Pasión de Buena Vista is een bruisende mengeling van muzikanten, zangers en dansers, presenteert een show met een indrukwekkende muzikale rijkdom, die het Havana van weleer helemaal laat herleven.

"Pachin" Fernandez-Jimenez, één van de laatste grote figuren van de Cubaanse scène, is nu 80 jaar oud en neemt nog steeds een prominente plaats in tijdens de concerten van de groep, samen met Mariela Stiven-Carvajal, een Cubaanse beroemdheid.

Bereid u voor op een avond vol zwoele ritmes, delicate dansen, exotische schoonheden en melodieën om van te dromen: een reis door opzwepende Cubaanse nachten.

Tickets kosten tussen 27 en 47 euro en kinderen tot 14 jaar betalen slechts 15 euro. (excl. reservatiekosten). Bestellen kan via www.sherpa.be, op 070 22 56 00 en in de Box Office van Kursaal Oostende bij Toerisme Oostende (ma-zo 10u00-18u00).

Meer info via www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :