Event Agencies

Jun 22, 2021, 22:11
Push To Talk en VDAB helpen jongeren op weg in hun leven na het TSO/BSO

Push To Talk en VDAB helpen jongeren op weg in hun leven na het TSO/BSO

10 juni 2021

VDAB Vlaams-Brabant wil schoolverlaters uit het TSO en BSO op weg zetten in hun leven na het secundair onderwijs. Maar deze jongeren zijn nu niet meteen een doelgroep die je lang kan boeien met een online webinar. Of toch wel? Push To Talk ging de uitdaging aan en boekte verrassend mooie resultaten.

Wie zijn studies TSO of BSO heeft beëindigd, staat voor een belangrijk keuzemoment: inschrijven bij VDAB, verder studeren, solliciteren, werken als interim of zelfstandig ondernemen… VDAB Vlaams-Brabant wilde schoolverlaters hierin ondersteunen door hen de nodige informatie aan te reiken tijdens een online event. Alleen, het mocht geen saaie, belerende eenrichtingscommunicatie zijn, want dan haken ze af. Live communicatie bureau Push To Talk bleek de geknipte partner voor deze opdracht.

Jongeren een hele voormiddag online boeien is een fikse uitdaging. Daarom stelde Push To Talk een flitsend scenario op met korte, entertainende filmpjes, vlotte studiogasten en een ludieke quiz waaraan een 200-tal jongeren online deelnamen. Tussendoor mochten de jongeren oefenen om te solliciteren in break-outsessies per sector. Een leuke manier om te leren hoe je met succes solliciteert voor je eerste echte job, interimjob of studentenjob.

Losse, dynamische sfeer

Het hele event verliep in een losse, dynamische sfeer. Presentatrice Soe Nsuki is zelf een uitgelaten spring-in-'t-veld. Live tussen de machines van het VDAB-opleidingscentrum in Heverlee bracht ze de praktische informatie met veel humor. Ze speelde in op de reacties van de jongeren en vulde aan met grappige anekdotes die ze zelf heeft meegemaakt. Met een vrolijke kwinkslag stuurde ze het online event langs quizvragen, filmpjes en studiogasten.

Push To Talk zorgde op technisch vlak voor een livestream vanuit een alweer bijzonder originele studioset. Vooraf werden de verbindingen met de scholen getest, de filmpjes opgenomen en de presentaties klaargezet. Ook inhoudelijk werd alles tot in de puntjes voorbereid, met een duidelijke briefing voor de studiogasten.

Klaar voor een vlotte start

Alle betrokkenen kunnen tevreden terugblikken op deze webinar. De jongeren kregen op een ludieke manier een pak informatie waar ze echt wat aan hebben. Uit de online quizvragen en de chat haalden niet alleen de jongeren een antwoord op hun vragen. Ook de VDAB leerde eruit welke kennis schoolverlaters hebben en met welke vragen ze nog zitten. Hiermee kan de VDAB haar aanbod voor schoolverlaters verder verbeteren. Tot slot leerden de jongeren de VDAB en haar werking voor schoolverlaters beter kennen en zullen ze vlotter de weg naar VDAB vinden.

Meer van pushtotalk :