Event Agencies

Mar 1, 2021, 15:04
Push To Talk brengt nieuwjaarsboodschap VDAB tot bij 5000 medewerkers

Push To Talk brengt nieuwjaarsboodschap VDAB tot bij 5000 medewerkers

04 februari 2021

Afgelopen maand stelden de CEO en de directie van VDAB hun visie en plannen voor de toekomst voor  in een beleidsbriefing. Push To Talk zorgde voor de juiste omkadering om via een interactieve digitale tv-show een sterke boodschap aan de 5000 VDAB-medewerkers over te brengen.

De beleidsbriefing is een jaarlijkse traditie van VDAB, die doorgaans op provinciaal niveau georganiseerd wordt. Omdat het fysiek samenbrengen van mensen voorlopig nog niet mogelijk is, werd er gekozen voor één groots opgevat online evenement, waarbij live communicatiebureau Push To Talk instond voor de algemene organisatie én  voor het scenario.

Professionele TV-setting

In de T2-campus in Genk werd een professionele studiosetting met een stijlvol decor ingericht, waarin Cath Luyten en VDAB-host Frederik Gulinck verschillende gasten ontvingen. Zo kwam CEO Wim Adriaens uitleg geven over de nieuwe strategie van VDAB. Verder werd er ook teruggeblikt op het voorbije jaar en werden er enkele bijzondere projecten uit de provincies uitgelicht.

Eigen talent en interactiviteit

Naast interviews omvatte het online event ook een panelgesprek, videofragmenten, interactieve momenten en muzikale intermezzo’s. Voor dit laatste werd een beroep gedaan op talent uit de eigen VDAB-stal. De VDAB-medewerkers thuis of op kantoor werden actief betrokken via een poll omtrent het VDAB-motto “VIBE: VDAB in beweging” en de KOEP’L-waarden, die zorgde voor maar liefst 4000 live reacties. En uiteraard werd er ook geklonken op het nieuwe jaar, want elke VDAB’er had een feestelijke aperobox thuisbezorgd gekregen. Een aangenaam moment voor de vele medewerkers die toch snakken naar live ontmoetingen en gesprekken met hun collega’s.

Events met een sterke boodschap

Push To Talk is gespecialiseerd in dit soort kwaliteitsvolle events – of het nu online of offline is – met een boodschap. Het agentschap analyseert de corporate culture van een organisatie en vertaalt dit naar een event met een sterke inhoud. Dit is het teamwork van een projectmanager, een regisseur, een scenarist, redactie, camera- en montageploeg, een digitale expert… Alles wordt tot in de puntjes voorbereid en uitgewerkt in het draaiboek, zodat niets aan het toeval overgelaten wordt. Het resultaat: een inspirerend online event met straffe content, boeiende gasten, eigen toptalent en 5.000 gemotiveerde medewerkers. 

Positieve feedback

Bij VDAB kijkt men tevreden terug op het event. “We kregen heel veel positieve en lovende reacties van collega’s”, aldus Sandra Van Loo van VDAB. “Velen waren aangenaam verrast, vonden dat er een goed tempo en veel afwisseling zat in het event, en vonden het heel fijn om alles thuis te kunnen volgen. We kunnen spreken van een succesvolle eerste editie, en dat is in het bijzonder te danken aan de zeer professionele ondersteuning van Push To Talk.”

Vraag naar interactiviteit

VDAB maakte eerder al gebruik van kleinschalige digitale formats voor de organisatie van onder andere online seminaries gericht naar specifieke doelgroepen. “Maar met de digitale beleidsbriefing hadden we echt een primeur naar al onze medewerkers toe”, zo gaat Silke Van Vaerenbergh van VDAB verder. “Het is nu meer dan ooit nodig, maar ook mogelijk, om met een grote groep collega’s in contact te komen. Mede dankzij of door corona zijn de digitale mogelijkheden ook enorm toegenomen. En ook de kosten die daaraan verbonden zijn liggen lager in verhouding tot de organisatiekost van een reallife event. We merken wel dat de vraag naar interactiviteit groot is in een dergelijk format, daar willen we in de toekomst ook meer op inzetten en de mogelijkheden van onderzoeken.”

Recept voor de toekomst? 

“Kortom, het lijkt een succesformule te zijn om in één keer al onze medewerkers te kunnen bereiken. Het topmanagement kan rechtstreeks de collega’s toespreken, en de polls creëren een sterke betrokkenheid onderling en met de gasten in de studio. Daarom gaan we zeker bekijken of we dit volgend jaar opnieuw kunnen doen”, zo besluit Sandra Van Loo.

Meer van pushtotalk :