Event Agencies

Apr 6, 2020, 13:43
Push To Talk brengt corporate culture tot leven

Push To Talk brengt corporate culture tot leven

23 september 2019

Push To Talk gelooft in de kracht van een inspirerende corporate culture. Communicatie en events die bouwen op een inspirerende cultuur hebben meer impact. Medewerkers worden enthousiast. Stakeholders zien dat het plaatje klopt. Het event bruist. De cultuur komt tot leven.

De kracht van een inspirerende cultuur

Push To Talk stemt events en communicatie af op de corporate culture die echt leeft binnen een organisatie. Een cultuur gaat om gedeelde opvattingen, waarden en normen. De cultuur zorgt voor energie, passie en emotie. Als werknemers zich vanuit eenzelfde cultuur inzetten voor de organisatiestrategie, gaat daar een enorme kracht van uit. Push To Talk wakkert die energie aan. Het grote verhaal krijgt diepgaande betekenis en inhoud. Authentieke verhalen en kleine anekdotes maken duidelijk waarom we doen wat we doen. Ze roepen emoties op. Zo komt de cultuur tot leven.

Case: opendeurdagen Umicore

De corporate culture was de rode draad in de opendeurdagen die Push To Talk voor Umicore organiseerde. Daarbij werd sterk ingezet op de waarden. Die kwamen aan bod in presentaties, infopanelen, video’s en live experiences. Honderden trotse medewerkers illustreerden deze waarden met de dagelijkse praktijk. Ze vertelden met een enorme toewijding en kennis van zaken over hun werk. Zo kwam The Umicore Way tot leven.

De kracht van een inspirerend event

Soms moet de cultuur veranderen om te overleven. Bedrijven fuseren, groeien of internationaliseren. Nieuwe trends ontstaan. Digitalisering, the war for talent, klimaatverandering, de brexit, politieke koersveranderingen ... De medewerkers moeten zich snel aanpassen. Onzekerheden en frustraties komen naar boven. Een evenement is dan de ideale plaats én gelegenheid om daarmee aan de slag te gaan. De CEO legt op een authentieke en eerlijke manier uit waarom de strategie en de cultuur moet veranderen om te overleven. Hij luistert naar de verhalen en de emoties. Zo ontstaan kansen om samen een nieuwe toekomst uit te bouwen.

Case: nieuwe missie voor Educam

In de aanloop van events voor medewerkers en klanten organiseerde Push To Talk workshops over een nieuwe toekomstgerichte strategie met de directie en het management van Educam. Dat is het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren. De automobielsector verandert razendsnel. Denk maar aan de digitalisering, elektrisch rijden, autodeelsystemen … Discussies laaiden op. Visies botsten. Ideeën rijpten. Het resultaat was een inspirerende gedragen missie en visie: Inspired by PEOPLE, driven by KNOWLEDGE.

Vol vuur inspireerden de managers het publiek op de twee events. De vernieuwde strategie en cultuur was de rode draad voor de events, een corporate video met inspirerende verhalen en live experiences. Zo brengen de cultuur en strategie tot leven. De boodschap blijft hangen en wordt live conversation: op de werkvloer en bij de stakeholders. Conversatie die tot verandering leidt. Educam is klaar voor een mooie toekomst.

Uw corporate culture versterken of veranderen?

Push To Talk analyseert uw cultuur. Helpt uw ambities verwoorden. En laat uw stakeholders en medewerkers uw cultuur beleven. Verhalen worden emoties. Uw boodschap beklijft. Uw event wordt live communicatie.

Meer van pushtotalk :