Event Agencies

May 22, 2019, 1:35
Agentschappen werken samen voor Europese Week van de Duurzame Energie

Agentschappen werken samen voor Europese Week van de Duurzame Energie

13 juni 2016

De 11de edite van deEuropese Week van de Duurzame Energie’ (EUSEW) vindt plaats van 13 tot en met 17 juni 2016. Drie evenementenbureaus combineren hun expertise om het event te organiseren en te promoten.

EUSEW?

EUSEW staat voor een reeks van activiteiten die worden georganiseerd om een bijdrage te leveren aan een veilige energietoekomst voor Europa. Presentaties, workshops, conferenties, bezoeken en andere activiteiten zullen het bewustzijn van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie verhogen. De ‘Week’ omvat een politieke conferentie, de Energy Days, de Networking Village en de Europese prijzen voor duurzame energie.

De Europese Commissie en EASME hebben de coördinatie van de week, het secretariaat van de politieke conferentie en de productie van de communicatiemiddelen toevertrouwd aan VO Europe. VO Event brengt zijn logistieke expertise in voor de opbouw, de ontvangst en het goede verloop van de activiteiten op de verschillende locaties. Het PR-team van VOICE staat garant voor de correcte overdracht van informatie aan de pers en verhoogt aldus de visibiliteit van het evenement.

Doelstellingen

Dit jaar vormt de politieke conferentie de gelegenheid om beleidsontwikkelingen, best practices, initiatieven en ideeën met betrekking tot duurzame energie te bespreken. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de kracht van de consumenten en burgers. De Networking Village zal het beleid en diverse projecten onderzoeken met vertegenwoordigers van de deelnemende partijen en de Europese instellingen, en vormt de ontmoetingsplaats bij uitstek voor gelijkgestemde zieken met het oog op een toekomstige samenwerking.

Awards

Negen innovatieve projecten werden geselecteerd voor de EU Sustainable Energy Awards 2016. Deze prijzen bekronen de meest opvallende innovaties op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 14 juni. Prijzen zullen in drie categorieën (consumenten, bedrijven en publieke sector) worden toegekend door een vakjury, de prijs van de Europese burgers wordt toegekend via publieke stemming.

www.vo-event.be

Meer van vo event :