Vaste & tijdelijke locaties

Oct 14, 2019, 7:38
Event Lounge, de groene reus

Event Lounge, de groene reus

02 juli 2019

Event Lounge is al tien jaar een begrip binnen de Brusselse evenementenwereld. Deze reputatie is het resultaat van een constante inspanning om snel mee te evolueren met zijn tijd, maar ook om een antwoord te bieden op de actuele ecologische uitdagingen.

« Dit succes is te danken aan de toewijding van al onze teams, die meegaan is ons beleid van kwaliteit, gastvrijheid en service, onze inspanningen op het gebied van technologische innovatie en onze investeringen voor de modernisering van onze locatie. Maar het was ondenkbaar dat deze ontwikkeling zich uitsluitend op het commerciële en handelsaspect zou voordoen. We willen ook consistent blijven voor wat betreft onze waarden: een duurzame groei opbouwen voor de Event Lounge en ons vermogen tonen om zeer grote evenementen te organiseren waarbij we ecologische uitdagingen integreren », zo legt Gilles Poot Baudier, General Manager van The Event Lounge, ons uit.

De evenementenwereld wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn sterke ecologische voetafdruk, en gewezen op organisatorische tekortkomingen in afvalbeheer en energie. Voor de Event Lounge was duurzaamheid altijd een bepalende factor in de algemene managementbeslissingen van het complex en tijdens de evenementen, denk maar aan de promotie van openbaar vervoer, selectieve afvalsortering of ecologische verlichting. « De voorbije twee jaar hebben we opnieuw een mijlpaal bereikt, door twee ecologische labels te behalen : Eco-Dynamique en Green Key, die bedrijven belonen voor hun milieudynamiek en hun vooruitgang op dit gebied », aldus Gilles Poot Baudier. In 2019 bevestigt de Event Lounge dit engagement met de installatie van 900 zonnepanelen die 50% van de benodigde energie kunnen produceren en de 4 laadstations voor elektrische of hybride voertuigen kunnen bevoorraden.

Het succes van de Event Lounge is gebaseerd op een globale prestatielogica die streeft naar uitmuntendheid. In tien jaar is de locatie uitgegroeid tot een van de Brusselse marktleiders voor het hosten van elk type evenement, en dit dankzij het  bijzonder multifunctionele karakter en de alles-in-een en op maat gemaakte oplossingen die men aanbiedt.

Op het gelijkvloers biedt de Event Lounge een veelheid aan opties met drie modulaire ruimtes die plaats bieden aan maximaal 1150 gasten. Een ruimte met opmerkelijke volumes en een elegant en tegelijkertijd trendy design. Het terras van de Event Lounge, een oase in de stad die elk voorjaar wordt opgezet, kan volledig worden aangepast voor evenementen op maat onder de Brusselse zon. De eerste verdieping is ingericht als businesscentrum: drie conferentie-/workshopruimtes, zes vergaderruimtes en een lounge/salon. De ruimte beschikt over ultramoderne faciliteiten om conferenties, seminaries of congressen te organiseren, maar vooral om business en plezier te combineren.

De Event Lounge is ook een plaats die is uitgerust met de nieuwste technologie. Er is een volledig vernieuwde technische uitrusting zoals een professionele internetverbinding van 300 Mbps, een zeldzaamheid die wel onmisbaar is in onze moderne wereld, of een drievoudige laserprojectie van 22 meter breed en 5 meter hoog die elk decor kan creëren: wil je een muntthee drinken op het Jemaa el-Fna plein? In de Event Lounge is het mogelijk en het effect is verbluffend!

Een drievoudig perspectief dus: de ambitie van een constante evolutie van de locatie om altijd de mogelijkheden en de kwaliteit van de diensten te vergroten, een up-to-date technologie en een sterk ecologisch engagement dat past binnen een proces van een betere aanpak van de milieu-uitdagingen.

De Event Lounge is bijzonder makkelijk te bereiken : dicht bij het stadscentrum, op 5 minuten van de internationale luchthaven van Brussel, en perfect gelegen tussen de assen Antwerpen en Luik.

De locatie – die volledig uitgerust en ingericht is – stelt bars en verschillende ontvangst- en werkruimtes ter beschikking. Met zijn 2500m² in Brussel, kan Event Lounge tussen 100 en 1150 personen ontvangen.

De Event Lounge, die volledig modulair is en zich aan elk concept aanpast, biedt de mogelijkheid om alle eventcreativiteit tot uiting te brengen.

Event Lounge – Bd. Général Wahis 16F, 1030 Brussels.  – www.eventlounge.be

Meer van Event Lounge :

Event Lounge