Vaste & tijdelijke locaties

Oct 14, 2019, 7:33
Audi laat de toekomst beleven in The Place to -e-

Audi laat de toekomst beleven in The Place to -e-

03 juli 2019

De voorbije drie maanden konden autoliefhebbers in Antwerpen kennismaken met de toekomst van de automobielsector. In het pop-up belevingscenter op de Desguinlei, een initiatief van Audi, ontdekten bezoekers alles over elektrische mobiliteit. Maar daarnaast was The Place to –e- ook een plek met dagelijkse experiences, evenementen én een culinair spektakel.

Beleving was het sleutelwoord in The Place To -e-. Een van die experiences was de e-scape room van 80m². 3 tot 6 spelers kregen de opdracht om de ingenieur van de Audi e-tron helpen te bevrijden aan de hand van een reeks raadsels, puzzels en test. Uiteraard was elektrische mobiliteit hierbij het centrale thema. De Audi e-tron en zijn optionele virtuele buitenspiegels vormden een essentiële sleutel in de uiteindelijke oplossing van de avontuurlijke puzzel. De e-scape room stond ook bol van technologie: hologrammen, interactieve projecties, mechanische installaties… allemaal elementen die je niet vaak tegenkomt in de ‘gewone’ escape rooms.

Conceptmodellen en testritten

Uiteraard toonde Audi in Antwerpen ook enkele van zijn wagens voor de toekomst. Een wisselende tentoonstelling liet het publiek kennismaken met elektrische Audi-modellen in hun  conceptvorm, zoals de Audi PB18 e-tron, een elektrische high-performance sportwagen en de Audi e-tron Vision Gran Turismo, die vanuit een videogame ontwikkeld werd. Maar elektrisch rijden kan nog altijd het best ervaren worden tijdens een testrit. Daarom konden bezoekers ook zelf de baan op met de Audi e-tron, en zo zijn ingenieus recuperatiesysteem ontdekken.

Expo duurzame stadsmobiliteit

Het belevingscentrum The Place To -e- omvatte ook ‘e-lectrify & mobility’. Dit was een expo waar bezoekers op een laagdrempelige manier konden kennismaken met de visie op duurzame stadsmobiliteit van Audi, de stad Antwerpen en hun partners van “Antwerpen morgen” en “Slim naar Antwerpen” zoals Poppy, Scooty en Velo. Het ging daarbij over emissievrije zones, step-, fiets-, en autodelen, en toekomstgerichte stadsontwikkeling. Audi wil als maker van duurzame mobiliteit zijn steentje bijdragen door meer in te zetten op slimme laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Bezoekers kwamen ook meer te weten over de CO2- neutrale fabriek van Audi Brussels, waar 3.000 medewerkers mee bouwen aan de eerste volledig elektrisch aangedreven seriewagen van het merk.

Rollende tafel

Geen geslaagd evenement zonder lekker eten. De bezoeker kon op een originele manier zijn honger stillen tijdens een uniek private dining concept waarbij een culinaire topervaring letterlijk naar de genodigden toe kwam rijden via een rollende tafel. Elk gerecht werd gepresenteerd in een eigen decor. Bovendien werd er bewust gekozen voor duurzame ingrediënten. De interactieve dag in The Place To -e- kon worden afgesloten in de prachtige rooftop bar ONTOP op het dakterras.

Mensen enthousiasmeren voor e-mobility

Gedurende drie maanden gunde Audi bezoekers een blik op de toekomst. “De vraag naar leefbare en duurzame mobiliteitsoplossingen zal in de toekomst in en rond grote steden alleen maar groeien. Met The Place To -e- wilden we in Antwerpen – een stad die vandaag sterk inzet op nieuwe, milieuvriendelijke mobiliteit – het grote publiek beter informeren en enthousiast maken over elektrische mobiliteit door een waaier aan ervaringen en activiteiten aan te bieden,” legt Stefan Kerckhoven uit, Directeur Audi Import.