Vaste & tijdelijke locaties

Jul 13, 2020, 3:00
Hoe verzorgt Losberger De Boer internationaal tententransport ?

Hoe verzorgt Losberger De Boer internationaal tententransport ?

28 november 2017

Bovenstaande vraag is er een die u zich waarschijnlijk al eens gesteld heeft.

Losberger De Boer is een internationale speler die over de hele wereld tentstructuren plaatst. Dit jaar alleen al heeft het bedrijf 5015 transporten uitgevoerd gaande van Antwerpen over Madrid tot Dubai en Baku. Hoe coördineer je dit eigenlijk allemaal? Hoe krijg je de juiste materialen op de juiste plaats? Michel Lemmens, transportplanner bij Losberger De Boer, legt uit hoe het in z’n werk gaat.

Intermodaal

“Het liefst transporteren we onze materialen intermodaal,” zegt Michel. “Dat wil zeggen dat we de weg, het spoor en de boot combineren om onze materialen op de juiste locatie te krijgen. Deze manier is ook het milieuvriendelijkst. Wanneer we bijvoorbeeld een structuur leveren aan onze collega’s in Spanje, worden de materialen vanuit ons magazijn in Bree naar Luxemburg gebracht en daar op een trein geplaatst naar een station zo dicht mogelijk bij de locatie. Van daaruit wordt het per vrachtwagen naar de opbouwlocatie gebracht.”

Ter land, ter zee en in de lucht

“Voor onze projecten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland gebruiken we vrijwel altijd vrachtwagens. Al zijn we nu ook aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de structuren via de binnenlandse waterwegen te transporteren. De Zuid-Willemsvaart leent zich hier perfect voor.

We transporteren onze materialen per boot wanneer we intercontinentale projecten hebben zoals die in Qatar of Abu Dhabi. De reistijd is hier wel een stuk langer. We moeten zeker rekenen op zo’n zeven weken vertrekkende vanuit Bree tot op de opbouwlocatie. Een transportbuffer inplannen is dus erg belangrijk zodat er voldoende tijd ingecalculeerd wordt om alles te vervoeren.”

“Het vliegtuig wordt enkel als transportmiddel gebruikt als we snel moeten handelen en er geen buffer ingepland kan worden,” vertelt Michel. “Op deze manier transporteren is ook niet zo ecologisch verantwoord. Alleen als het echt niet anders kan, schakelen we vliegtuigtransport in.”

Efficiënt transporteren

“Natuurlijk proberen we het transport te reduceren tot een minimum. Wanneer we weten dat er twee projecten gebouwd worden in bijvoorbeeld Berlijn, waarvan de periodes niet ver uit elkaar liggen, proberen we een magazijn te vinden waar we de structuur tijdelijk kunnen opslaan zodat we dat transport kunnen uitsparen. Daarnaast proberen we ook van project naar project te transporteren. Dat wil zeggen dat het materialen zoals de vloer en het aluminium van het ene project meteen naar het andere project wordt gebracht en het dus niet eerst naar ons magazijn terugkeert. Als we de Co2 uitstoot die we bespaard hebben omrekenen naar het aantal hectare bomen, hebben we in 2017 al 9137 hectare kunnen besparen.”

Verloren materialen?

“Gelukkig missen we zelden materialen. Alle containers en trailers beschikken tegenwoordig over een track-and tracesysteem. We kunnen vanuit Bree dus alles nauwgezet in het oog houden,” lacht Michel.

Meer informatie over onze projecten vind je hier.

www.deboer.com

Meer van Losberger De Boer :

Losberger De Boer