Event Agencies

Jun 6, 2023, 7:22
Fast Forward gaf plankgas voor een verbluffende 100ste editie van het autosalon

Fast Forward gaf plankgas voor een verbluffende 100ste editie van het autosalon

31 januari 2023

6 maanden voorbereiden. 6 hallen gevuld met de nieuwste, mooiste en snelste auto’s van het moment en 270 000 enthousiaste autofans. Met 60 merken, honderden wagens en vooral heel wat primeurs creëerde Fast Forward een hele hoop extra beleving. 

Challenge accepted!

Het Autosalon was er terug, en dan wel voor zijn 100e editie. Na een uitgebreide pitch ging Fast Forward als verkozen partner van FEBIAC de fameuze uitdaging aan: het Autosalon na 2 jaar terug op de kaart zetten. Of nog beter: het beste Autosalon van Europa neerzetten!

The Grand opening

Met zo’n 70 000 bezoekers tijdens het openingsweekend was het duidelijk: alle Belgische car enthousiasts stonden te popelen om het mega-aanbod van 400 gloednieuwe wagens, waarvan ruim 200 hybride of elektrisch, te zien. Hun lange wachten en geduld werd beloond met nog wat extra specials…

The 100th Edition Experience

De Patio werd een adembenemend audiovisueel extravaganza van lasers en licht, gecreëerd door Brussels kunstenaar Antoine Goldschmidt. BEHVA en Autoworld voorzagen 15 wagens die elk hun stempel drukten op meer dan een eeuw mobiliteit. Van de eerste Mercedes-Benz Patentwagen en Ford Model T, tot de elektrische Tesla’s en BMW’s. Geen betere manier om de 100ste editie van het Salon te vieren én om de geschiedenis van de auto te ontdekken!

Multi-facetted experiences in Hall 9

Fast Forward doopte Paleis 9 om tot de Concept Hall: een zaal volledig in het teken van exciting experiences, een waar paradijs voor de race-fans en gamers onder ons. Kruip achter het stuur van een racewagen, vlieg in VR met een F-16 of gebruik je handen in de Formule 1-pitstop bij Red Bull., …

De Concept Hall werd een mix van entertainment, education en sustainability die een extra dimensie gaven aan het Autosalon. Samen met Education Village gaf Fast Forward een blik op de toekomst van de Automotive sector en Febelauto toonde wat er gebeurt met afgedankte autobatterijen van elektrische auto’s. In de Forum Dome tenslotte namen thought leadership keynotes en video’s je mee op een rit doorheen het constant evoluerende Automotive landschap.

Aan ‘ooh’ en ‘aah’ geen gebrek in deze Concept Hall!

Car of the Year awardshow, een unieke primeur

Tot slot werd de beleving naar een hogere versnelling gebracht met de prestigieuze Car of the Year award. Een primeur van formaat, want de awardshow wordt doorgaans in Genève georganiseerd, maar kreeg dit jaar een plaats in de custom made Forum Dome!

“We hebben een boeiend traject achter de rug. We zijn fier te hebben kunnen meewerken aan een gevestigd en uniek event zoals het autosalon”, zegt Pascal Cauwelier, Managing Director van Fast Forward. Het Autosalon blijft het grootste indoor publieksevent van België, het hoge aantal bezoekers bevestigde dit nog eens. Dus we staan met trots klaar voor de volgende editie, see you on January 12th 2024!”

Meer van fast forward :