Event Agencies

Jun 6, 2023, 8:51
Dit weekend: de Eneco Clean Beach Cup!

Dit weekend: de Eneco Clean Beach Cup!

23 maart 2023

Op zondag 26 maart is het weer tijd voor de 14de editie van de grootste opruimactie van de lage landen: de Eneco Clean Beach Cup! Wie zelf zijn of haar steentje wil bijdragen, kan zich nog steeds inschrijven!

Blankenberge is de hoofdlocatie voor de 14de editie van de ondertussen grootste strand clean-up van de Lage Landen, en zelfs van Europa. Op 26 maart kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen op 26 kustlocaties in België en Nederland. In topjaren haalden meer dan 7.500 vrijwilligers op 1 dag tijd meer dan 5 ton afval op, waaronder het grootste deel plastic. “Tijdens Eneco Clean Beach Cup combineer je een strandwandeling met een lenteschoonmaak. Het is, met alle animatie rondom, gewoon ook een hele fijne en educatieve uitstap met je gezin, vrienden, collega’s, vereniging of sportclub”.

Dit jaar versterkt Sea Life Blankenberge het initiatief en beloont het deelnemers met een kortingsactie op de ticketprijs. Naast een dierenpark, is Sea Life ook een opvangcentrum voor gestrande zeehonden, die vaak ziek werden omwille van het plastic afval in de Noordzee. Billy is daar één van. Hij wordt sinds eind januari verzorgd door het SOS Rescue Team van Sea Life. Als hij voldoende herstelt, wordt hij tijdens het slotmoment van Eneco Clean Beach Cup hopelijk opnieuw vrijgelaten.

Op 26 maart afzakken naar Blankenberge of één van de andere deelnemende locaties tussen de Panne en de Waddeneilanden is sowieso een goed idee. Je draagt je steentje bij aan een betere wereld en beleeft tegelijkertijd een leuke dag aan zee. Wie zich inschrijft via de website, duidt aan in welke surfclub hij of zij het opruimpakket met grijper, emmer of vuilniszak wenst op te halen. De deelnemende clubs strijden om de eerste plaats: de surfclub met het meeste aantal deelnemers wint de Clean Beach Cup van 2023. ​In Blankenberge wordt dit jaar extra animatie voorzien voor groot en klein. Studio Brussel brengt er ook live verslag uit en DJ’s zorgen voor enthousiasmerende muziek.

Meer van fast forward :