Event Agencies

Oct 4, 2022, 5:06
Jonge wolven: “Echt een job waar je eeuwig bijleert”

Jonge wolven: “Echt een job waar je eeuwig bijleert”

27 juli 2022

De evenementensector is in een snel tempo aan het verjongen. Jonge talenten krijgen volop hun kans binnen de agentschappen. In deze rubriek willen we hen aan het woord laten over hoe ze terugkijken op hun opleiding en hoe ze hun eerste werkervaringen hebben beleefd. In deze editie maken we kennis met Louise Versavel, een van de jonge krachten van Fast Forward Events.

NAAM: Louise Versavel
LEEFTIJD: 24 jaar
WOONPLAATS: Zomergem
AGENTSCHAP: Fast Forward Events
FUNCTIE: Junior Projectmanager

Hoe ziet jouw takenpakket eruit?
Louise Versavel: “Als Junior Projectmanager varieert mijn takenpakket zeer sterk afhankelijk van de fase waarin mijn projecten zich bevinden. Zo werk ik nieuwe voorstellen en concepten uit in functie van het vooropgestelde budget, maak ik plannen op, zoek ik de geschikte partners en leveranciers, en nog zoveel meer. Uiteindelijk zie je al jouw voorbereidingen tot leven komen in een live event.”

Waarom heb je voor de eventsector gekozen?
“Onze sector is zo divers én innovatief waardoor je blijft uitgedaagd worden. Je gaat altijd op zoek naar de nieuwtjes, zowel op technisch als creatief vlak. Echt een job waar je eeuwig bijleert! Daarnaast krijg je ook enorm veel voldoening wanneer jouw voorbereidingen samenkomen en je jouw klant en gasten kan verwonderen.”

Expertise van gastdocenten

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? En wat vond je hier goed aan?
“Ik heb Eventmanagement gestudeerd aan Hogeschool VIVES in Kortrijk, en daarnaast heb ik ook een achtergrond in Economische wetenschappen aan de UGent. De focus bij mijn eventopleiding lag echt op de praktijk. We liepen in het eerste jaar al stage in verschillende functies. Zo kreeg je voeling met alle verschillende facetten en kon je deze jobs later beter managen. Daarnaast kregen we een mooie basis van businessmanagement mee die aangevuld werd met eventvakken zoals eventmarketing, communicatievaardigheden, budgettering, projectmanagement, … Het sterke aan deze eventvakken was dat de vakken door gastdocenten met ervaring worden gegeven.  Zij kunnen als geen ander de theorie omzetten naar de praktijk. Ten slotte heb ik ook enorm veel kunnen bijleren door de realisatie van projecten in het tweede en derde jaar.”

“Ik ben in een heel sterk team terecht gekomen waar samenwerken echt centraal staat.”

Teamwork

Wat heeft je het meest verbaasd toen je na je studies begon te werken in deze sector?
“Wij houden wekelijkse interne meetings waarbij we de projecten overlopen met de collega’s. Op mijn eerste stagedag mocht ik al meteen zo’n interne meeting meevolgen. Hier werd ik niet alleen overladen met het aantal projecten die elke manager opvolgt, maar ook de diversiteit van de types evenementen en klanten.”

Van wie heb je tot nu toe het meest geleerd op professioneel vlak?
“Mijn collega’s! Ik ben als stagiaire gestart bij Fast Forward onder de vleugels van Karen. Zij heeft mij enorm veel basiskennis meegegeven waar ik verder heb op kunnen bouwen. Samen met Mathias heb ik één van mijn eerste grotere projecten kunnen realiseren. Op de weg naar de realisatie van dit project heb ik enorm veel bijgeleerd van hem. Ik ben in een heel sterk team terecht gekomen waar samenwerken echt centraal staat.”

Telkens uitgedaagd worden

Waarop ben je tot nu toe het meest trots?
“Toen ik startte met mijn studies, was ik enorm gefascineerd door business events. Stagelopen bij Fast Forward mocht dan zeker ook niet ontbreken. Ik ben enorm trots op het feit dat ik op deze leeftijd zo veel zelfstandigheid en vertrouwen krijg om projecten uit te werken. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n korte periode zo veel ging bijleren en al zo veel zou gerealiseerd hebben.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
“Het is mijn ambitie om door te groeien en telkens uitgedaagd te worden. Om telkens nieuwe concepten te bedenken en dit in het kleinste detail door te trekken. Om te blijven vernieuwen en creatieve live experiences neer te zetten die de mensen raken en lang zullen bijblijven.”

Meer van fast forward :