Event Agencies

Oct 4, 2022, 6:21
“Elkaar versterken en een versnelling hoger schakelen”

“Elkaar versterken en een versnelling hoger schakelen”

27 juli 2022

Belangrijk nieuws binnen de markt van de host & hostess agencies. MaisonRouge neemt sectorgenoot en familieonderneming Challenge MC over. Op die manier bundelen de nummers 1 en 2 van de laatste Experience-enquête rond host en hostess agencies de krachten. We schoven aan tafel met Michel en Marie-Catherine Devillé van Challenge MC, en Davy Callewaert van MaisonRouge. Zij leggen ons uit waarom deze overname voor alle partijen een win-win is.       

De toenadering tussen beide bedrijven begon eerder toevallig. “Post-corona heb ik contact opgenomen met Olivier Saverys”, zo vertelt  Marie-Catherine Devillé, CEO van Challenge MC. “Ik wou informeren hoe MaisonRouge de heropstart van de sector zou aanpakken, en met hem enkele zaken afstemmen. Op dat moment stelde hij voor om eens samen te zitten. Hij vertelde dat Alychlo een participatie had genomen in MaisonRouge en legde uit welke de toekomstplannen van zijn bedrijf waren. Nadien zijn er nog verschillende leuke gesprekken gevolgd, waaruit bleek dat wij in dezelfde richting dachten en veel raakpunten hadden. We hebben samen een plan opgesteld en zijn beginnen te onderhandelen. Dit alles heeft geleid tot waar we nu zijn: met Challenge MC onder de vleugels van MaisonRouge.”

Kijk van buitenaf

“We zijn zelf nooit actief naar een dergelijk scenario op zoek gegaan”, zegt Michel Devillé van Challenge MC. “We hebben altijd gezegd dat we enkel voor een overname open stonden als we er de perfecte partner voor zouden vinden. Dat is hier nu het geval. We zijn dan ook blij dat dit op ons pad is gekomen. We kijken er met het volste vertrouwen naar uit. We hebben binnen Challenge MC altijd in familieverband gewerkt, met een klein team. Het is goed om nu ook eens een kijk van buitenaf te krijgen, om bij te leren van MaisonRouge, en van daaruit verder te groeien.” “Het is vanaf het begin de bedoeling geweest dat wij als management aan boord zouden blijven”, zo vult Marie-Catherine Devillé aan. “Olivier is daar ook vragende partij voor geweest. Dat was ook de eerste vraag van de klanten: Kunnen we op dezelfde service blijven rekenen? We kunnen hen meteen geruststellen. De kwaliteit waar onze klanten - van zowel CMC als MR - vandaag van kunnen genieten is het minimum. Van daaruit bouwen we verder om onze klanten steeds beter te ondersteunen. We zijn nog niet uitgekeken op onze business.”

Gedeelde waarden en kwaliteitseisen

Voor MaisonRouge past de overname van Challenge MC binnen de ambitieuze groeistrategie die de nieuwe CEO Davy Callewaert mag uitrollen. “In de periode dat Alychlo een participatie nam, is het idee gegroeid om voor serieuze groei te gaan, op een veel breder vlak. Die inspanningen wilden we natuurlijk alleen maar doen met partners met dezelfde waarden en instellingen, en vooral ook dezelfde kwaliteitseisen. Dat was een belangrijk raakvlak met Challenge MC. Zij leveren heel hoge kwaliteit in een segment waar MaisonRouge ook actief is, maar blij is de kennis en ervaring van Challenge MC te kunnen verwelkomen.  De toevoeging is dus een enorme versterking voor MaisonRouge.”

“Het is goed om nu ook eens een kijk van buitenaf te krijgen, om bij te leren van MaisonRouge, en van daaruit verder te groeien”

Geografische versterking

Het partnership tussen MaisonRouge en Challenge MC zorgt niet enkel voor een strategische, maar ook voor een geografische versterking van beide partijen. “De toevoeging van Challenge MC biedt heel wat perspectieven voor de rechterhelft van het land”, zegt Davy Callewaert. “In de regio Antwerpen hebben wij een heel sterke event- en cateringpoot, maar de hosts- en hostessentak kon nog sterker. Challenge MC is daar een perfecte aanvulling. In Brussel heeft Challenge MC – onder meer dankzij het Autosalon - een sterke voet aan de grond, en het heeft ook heel sterke mensen voor die regio. Dat was iets waar wij naar op zoek waren. Er is dus een perfecte complementariteit, met sterke profielen, en een sterke merknaam die moet helpen om klanten op termijn ook onze catering- en eventbranche te leren kennen, bovenop de sterke host en hostess services die Challenge MC biedt.”

Nieuwe locatie in Brussel

MaisonRouge en Challenge MC prijkten de voorbije jaren allebei bovenaan de Top 10 Host & Hostess Agencies van Experience Magazine. “Naar de buitenwereld kunnen deze twee sterke merken voorlopig nog mooi naast elkaar staan”, zegt Davy Callewaert. “Alles past natuurlijk ook binnen een grotere groeistrategie binnen de groep MaisonRouge, waarbij nog andere takken in ontwikkeling zijn. De hele merkenstrategie daarrond wordt nog volop uitgewerkt. Dit is dan ook een ideale testcase. Een sterk merk met een ander sterk merk samenvoegen, is iets anders dan een nieuw merk lanceren. Voorlopig gaan we dus aan de slag met de twee sterke merken naast mekaar. We zijn nu vooral bezig met de logistieke integratie, en de integratie van de software. Sinds 1 juli zijn onze Brusselse vestigingen van MaisonRouge en Challenge MC ook samengebracht op één prachtige locatie in Tour & Taxis. Van daaruit zullen we dan verder aan de integratie blijven werken.”

Rekening én cv verrijken

Anno 2022 hebben jongeren meer dan ooit een brede keuze aan studentenjobs. Daarom willen MaisonRouge en Challenge MC de nadruk leggen op de kwaliteit van hun aanbod voor de crewleden. Davy Callewaert: “We willen dat MaisonRouge, Challenge MC en alle merken zo aantrekkelijk mogelijk worden, zodat jonge mensen echt graag bij ons en met ons willen werken. Dat is onze uitdaging, en daar moeten wij met onze corporate branding op inspelen. Als ze bij ons binnenlopen, beginnen ze aan een journey waarbij wij hen opleiden en beter maken. Ik wil ervoor zorgen dat een bedrijfsleider of recruiter die een cv onder ogen krijgt van iemand die jarenlang voor ons gewerkt heeft, automatisch kan besluiten dat deze persoon de juiste attitude, instelling en opleiding heeft.” Michel Devillé vult aan: “Wij willen bij onze mensen echt top-of-mind zijn. Ze moeten weten dat wanneer ze voor MaisonRouge of Challenge MC werken, ze niet enkel hun rekening, maar ook hun cv verrijken. Tegelijkertijd willen we ook top of mind zijn bij onze klanten die op zoek zijn naar ambassadeurs die perfect aansluiten bij wie ze zijn. We willen voor beide groepen dus een soort van kwaliteitslabel worden.”

Meer van MaisonRouge :