Decors & Stands

Apr 26, 2024, 12:42
ShowTex helpt bedrijven met social distancing op de werkvloer

ShowTex helpt bedrijven met social distancing op de werkvloer

05 mei 2020

Nu de coronacrisis keihard toeslaat in de eventsector, verlegt ShowTex even zijn focus naar de bedrijfswereld. “Onze scheidingsgordijnen en vrijstaande tussenwanden zijn perfect om kantoorruimtes mee in te delen. Op die manier kunnen we bedrijven, scholen, magazijnen, horeca of andere publieke ruimtes helpen om hun werkzaamheden veilig te hervatten, met respect voor social distancing.”

Voorbereiden op werken in kleinere teams

Landschapskantoren en bedrijfsgebouwen met een hedendaagse, open architectuur staan voor een grote uitdaging op het vlak van gezondheid en veiligheid. Daarom ontwikkelde ShowTex speciale kits om snel compartimenten te kunnen creëren en ruimtes in te delen met mobiele tussenschotten of geprinte scheidingsgordijnen. Op die manier zijn circulatieplannen en social distancing gemakkelijker te implementeren en creëer je een veilige werkplek die toch comfortabel en stijlvol is. Tijdens, maar ook na de pandemie.

Vlamwerende stof is veilig en duurzaam

Door een jarenlange ervaring met aankleding van theaters, concertzalen, conferenties en evenementen groot en klein, weet ShowTex als geen ander een brug te slaan tussen functionaliteit en creativiteit. Alle gebruikte stoffen voldoen aan internationale brandvoorschriften, maar zijn ook perfect combineerbaar met eigen geprinte ontwerpen of zelfs akoestiek. Wie tussenwanden plaatst kan dit dus perfect doen in de eigen huisstijl, gecombineerd met op maat geprinte signalisatie of een betere akoestiek van de ruimte.  

Vrijstaande of verplaatsbare tussenwanden

Elk interieur is anders en dus zijn er heel wat verschillende oplossingen mogelijk. Zo is er het standaard EasyDrape systeem, waarmee je zelf gordijnwanden bouwt waar nodig. De pipe & drape oplossing is verstelbaar in zowel de hoogte als de breedte en daardoor ook na de coronacrisis snel om te bouwen naar een totaal andere opstelling. Zelfs het huren van EasyDrape behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie het allemaal wat strakker mag, zijn er de dubbelzijdige print frames op maat. Je spant er aan elke zijde een stof in op naar keuze en maakt zo vlakke scheidingswanden of tussenschotten die amper plaats innemen. De skins zijn zeer eenvoudig om te wisselen, voor wie er later graag akoestische panelen of visuele designelementen van maakt.

Zowel EasyDrape als de print frames zijn combineerbaar met heel wat verschillende materialen. Transparante schermen die natuurlijk licht doorlaten, geprinte stof met een eigen ontwerp, stijlvolle voiles of akoestisch textiel voor extra privacy, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dynamische scheidingsgordijnen

Mag het wat meer zijn? Met flexibele scheidingsgordijnen aan een rail verdeel je een open ruimte in veilige compartimenten die open en toe kunnen wanneer nodig. Een meer permanente oplossing, maar evengoed beschikbaar in een breed gamma aan materialen, in lijn met elk interieur. ShowTex bracht recent zelfs een speciaal gelaagd gordijn op de markt waarmee je zelfstandige werkplekken creëert die visueel én akoestisch geïsoleerd zijn van de rest van je team. Veiligheid, creativiteit en akoestiek in één.

Katoenen mondmaskers voor bedrijven

Het textielbedrijf krijgt logischerwijs ook steeds meer aanvragen voor mondmaskers te verwerken en besloot een eigen productielijn op te starten. “Als we kunnen helpen om mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen op een veilige manier, dan moeten we dat doen. Vraag per vraag en in nauw contact met onze filialen wereldwijd, bekijken we wat er mogelijk is.” De gelaagde maskers bieden ruimte voor een filter en zijn beschikbaar met of zonder logo print.

Wie op zoek is naar manieren om zijn bedrijfsgebouw aan te passen naar de social distancing richtlijnen of zijn vele werknemers wil voorzien van de nodige mondmaskers, al dan niet met eigen logo, kan steeds contact opnemen met hello@showtex.com. Het team zit, weliswaar op veilige afstand, klaar om sectorgenoten en andere bedrijven veilig weer aan het werk te krijgen.

#SamenSterk

https://explore.showtex.com/nl/social-distancing-op-het-werk

Meer van ShowTex :

Showtex