Decors & Stands

Sep 20, 2020, 7:01
Podiumfluwelen maken beleving compleet in bekroonde Walibi-attractie

Podiumfluwelen maken beleving compleet in bekroonde Walibi-attractie

03 december 2019

Het gloednieuwe Popcorn Revenge in Walibi ontving recent de internationale TEA Thea Award 2019 voor “Outstanding Achievement” en daar zat ook het decor voor iets tussen. Met een knappe Victoriaanse setup van interactieve podiumfluwelen en gemotoriseerde railsystemen zorgde ShowTex er voor een intense theatrale ervaring.

Vlamwerende Trevira fluwelen zetten de juiste toon
De centrale lobby van waaruit de rit vertrekt is omgeven door stijlvolle, rode fluwelen in Velours Paris CS. Een duurzame stof die je doorgaans in theaterzalen terugvindt, maar hier vormen de permanent vlamwerende gordijnen de mysterieuze toegang tot de verschillende minibioscoopzaaltjes. De keuze voor een zwaar Trevira fluweel was weloverwogen. Het houdt niet enkel het licht buiten tijdens het spel, maar is ook makkelijk te onderhouden en ziet er bovendien erg luxueus uit. De ideale oplossing dus voor een intensief gebruikte darkride-toepassing als deze, waar sfeer een echte hoofdrol speelt.

ChainTrack brengt de interactieve gordijnen in beweging
Telkens wanneer je tijdens de rit van ruimte verandert, gaan de doeken razendsnel open en dicht dankzij acht automatische ChainTrack-systemen. Een unieke en interactieve beleving, gezien de zes karretjes kriskras door de lobby bewegen en zo de verschillende gordijnen voortdurend in beweging zetten.

“Popcorn Revenge combineert innovatieve beeld- en geluidstechnologie met baanbrekende nonlineaire bewegingen en stijlvolle decors. Samen zorgt dit voor een nieuw soort sensatie.” Jean-Christophe Parent – Algemeen Directeur Walibi Belgium

De bekendmaking van de award vond plaats op de internationale pretparkbeurs IAAPA Attractions EXPO in Orlando, Florida. Het is de meest prestigieuze onderscheiding voor excellentie, creativiteit, innovatie en technologische doorbraken binnen de gethematiseerde entertainment industrie.

Meer van ShowTex :

Showtex