Decors & Stands

May 27, 2020, 7:06
Gloednieuwe fluwelen voor theaters én evenementen

Gloednieuwe fluwelen voor theaters én evenementen

16 juni 2016

ShowTex voegde enkele nieuwe producten toe aan haar gamma podiumfluwelen. Ben je op zoek naar een extra breed synthetisch velours, een budgetvriendelijke katoenen fluweel of een ultra zwaar voordoek? Hier vind je een handig overzicht om je te helpen snel de beste oplossing te vinden voor jouw theater of evenement.

Katoenen, polyester en mohair velours zijn de meest traditionele brandwerende theatergordijnen. Van luxueuze voordoeken en sierfriezen tot poten en achterdoeken, deze fluwelen hebben een decoratieve functie en dragen bij tot het optimaliseren van licht en geluid op het podium.

Katoenen podiumfluwelen

Fluwelen worden gemaakt van katoen of bestaan uit synthetische materialen. Ze komen in verschillende maten en gewichten en zijn beschikbaar in uiteenlopend kleurenpallet.

De elegante katoenen fluwelen Puccini, Verdi en Bellini van ShowTex hebben een vlakke pool en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. ShowTex biedt nu ook de halfzware Velours Hamlet en de extra zware Velours Atlas aan, twee gloednieuwe katoenen fluwelen met uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Polyester of synthetische fluwelen

Katoenen velours zijn brandwerend na toepassing van een chemische behandeling. Synthetische fluwelen bestaan daarentegen uit inherent en permanent vlamwerende polyester. De synthetische Velours Helena CS, Garnier CS, Paris CS en de nieuwe, extra zware Zeus CS van ShowTex hebben een opstaande pool. Ze zijn 100% Trevira CS en speciaal ontworpen om makkelijk te kunnen onderhouden. Deze stoffen zijn meer bestand tegen vocht en wisselende weersomstandigheden, ze kreuken minder snel en zijn beter geschikt voor opslag dan katoenen fluwelen. Kies uit een uitgebreide nieuwe reeks heldere kleuren.

ShowTex voegde recent de duurzame en kostenefficiënte Velours Delta en Velours Bravo toe aan haar gamma synthetische theatergordijnen. Deze velours zijn extra breed en inherent vlamwerend. Deze kreukvrije en middelzware afstoppingsdoeken krimpen nagenoeg niet, zijn ideaal om mee te toeren en uiterst geschikt voor openluchtlocaties en vochtige omgevingen. De unieke structuur en korte pool garanderen een consistente, diepe en matzwarte kleur en een hoge opaciteitsgraad.

Mohair theatergordijnen

Fluwelen van mohair zijn veruit de meest prestigieuze voordoeken en bieden een maximale duurzaamheid. Onze zware Velours Gaudi en de nog zwaardere Velours Palladio bestaan uit een combinatie van katoen en haren van de Angorageit. Het resultaat is een uiterst duurzame stof met een lange opstaande satijnachtige pool, uitstekende akoestische eigenschappen en een optimale kleurweergave.

Ga nog een stapje verder! Geef je mohair doeken een geheel eigen karakter en sier ze met een eigen design of patroon, dat we rechtstreeks in onze Velours Mackintosh weven. Of kies voor Velours Le Corbusier, waarin we historische patroon kunnen drukken.

Meer info vind je op onze blog

www.showtex.com

Meer van ShowTex :

Showtex