Decors & Stands

May 27, 2020, 15:26
ShowTex lanceert PepperScrim voor ongeziene holografische effecten

ShowTex lanceert PepperScrim voor ongeziene holografische effecten

02 februari 2017

ShowTex PepperScrim is een extra breed en uiterst transparant gaasdoek van maar liefst 7m breed, dat enorme naadloze holografische projecties mogelijk maak. De innovatieve stof is erg licht en opvouwbaar, waardoor het compact te transporteren en makkelijk te installeren is. Bevestig de tulle aan een truss, statief of frame en je bent klaar om je publiek te verbazen!

Voor de beste resultaten span je de stof op langs 4 zijden en gebruik je de meest geschikte projector afhankelijk van je setup.

Gebruik PepperScrim voor zowel front- als retroprojectie. Het scherm is verticaal op te stellen, waardoor er minder ruimte verloren gaat op het podium. Er is geen nood aan een doek in een hoek van 45 graden en een projectiescherm in de orkestbak, zoals bij het traditionele Pepper’s Ghost-effect.

PepperScrim is een innovatief en uniek product, dat iedere licht- en video-ontwerper oneindig veel creatieve mogelijkheden biedt. Zo bedachten de mensen van Sila Sveta speciaal voor America’s Got Talent de multimediale dansvoorstelling ‘Pygmalion’, die zich afspeelt in een kubus volledig gemaakt uit PepperScrim van ShowTex.

Op het podium zorgden vier holografische gaasdoeken van 5 op 5 meter voor een transparant decor rondom de dansers Arielle Libertore en Derek Tabada. Dankzij 3D videoprojecties en de interactie van de dansers met de geprojecteerde beelden, leek het wel alsof zij één werden met het enorme, driedimensionale hologram dat zo op het podium ontstond.

Omdat PepperScrim zo transparant is, keek het publiek dwars door het gaasdoek heen en was het getuige van een unieke choreografie waarbij virtuele objecten rondom de dansers zweefden alsof ze echt waren!

www.showtex.be

Copyright foto’s

Coverfoto/foto 1-foto 2: Eugeny Arkhipov
Foto 3: nightout.ru

Meer van ShowTex :

Showtex