Decors & Stands

Mar 19, 2024, 7:43
DekoTaft van ShowTex voor Amadeus
© Joris van Bennekom

DekoTaft van ShowTex voor Amadeus

17 september 2019

Bij een muzikaal spektakel over misschien wel de grootste componist ooit, hoort uiteraard een gelijkwaardig decor dat de weelde van het stuk dubbel en dik onderstreept. Scenograaf Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje) koos daarom voor luxueus witte DekoTaft van ShowTex om een serene maar rijkelijke sfeer te brengen in de set van Amadeus.

Decoratietextiel in het theater

Het prachtige stuk over het muzikale genie Mozart speelt zich af voor een achterwand van twee indrukwekkende wolkenstore-gordijnen van wel 18 meter breed bij 12 meter hoog. In het verder sobere decor vormen de opvallend gedrapeerde doeken het stijlvolle kader waarin de ganse muzikale voorstelling plaats vindt. Zelfs de doorgang voor acteurs en muzikanten is deel van het ontwerp, dankzij een elegante Venetiaanse opening in het midden van het voorste gordijn. De backdrop als blikvanger op het toneel!

Klassiek gordijn in modern jasje

Traditioneel krijgen dergelijke theatergordijnen vaak een warme, rustieke uitstraling mee. De keuze voor een lichte decoratiestof als DekoTaft geeft de klassieke opstelling op slag een veel modernere look, die helemaal in lijn ligt met de hedendaagse interpretatie van de voorstelling.

Creatief met licht en textiel

Gecombineerd met licht merk je meteen de vele mogelijkheden van deze vlamwerende taft. Langs achteren aangelicht staat hij garant voor een prachtig egale lichtspreiding, maar de subtiele glans van DekoTaft is ook perfect voor de meest spectaculaire lichtreflecties. Een erg veelzijdig materiaal dus, dat de set een luxueuze uitstraling geeft. Ook met een budgetvriendelijk materiaal kan je dus grootse effecten realiseren op het podium!

Amadeus is een co-productie van het Nationale Theater en de Theateralliantie in samenwerking met Opera2day.

Meer van ShowTex :

Showtex