Benelux Event Awards

Apr 27, 2024, 8:19
Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2B Events

Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2B Events

13 november 2023

In deze laatste dagen vóór de BEA Awards 2023, stellen we u graag nog even de genomineerde cases aan u voor. Vandaag krijgt u een overzicht van de finalisten in de categorie B2B Events…

Tickets voor de presentatie van de BEA-cases op 15 november overdag in Kinepolis Antwerpen zijn verkrijgbaar via https://eventbox.idloom.events/bea-awards-2023-day-tickets

Unpacked 2023
Whisk Live Experiences voor Samsung Electronics Benelux

Tijdens het Unpacked event in Amsterdam werden zo’n 650 gasten - waaronder pers, sales, Samsung ambassadors, superusers, influencers en Samsung-medewerkers – verwelkomd voor de productlancering van de nieuwe Galaxy S23. De rode draad van het event: Botanic Escape. Het werd een event met tal van ervaringen rondom het nieuwe toestel en waarbij spontane content werd gecreëerd om de lancering op sociale media tot leven te brengen.

De gasten werden ondergedompeld in een hightech botanische wereld. Bij binnenkomst in de Greenhouse werd men begroet door het levende standbeeld van The Garden. De mystieke ‘Voice of The Garden’ was de host van de avond en gasten konden hun eigen plantaardige ingrediënten plukken om toe te voegen aan hun cocktail.

Een spectaculaire presentatie zorgde ervoor dat iedereen op de hoogte was van wat het nieuwe toestel allemaal kon. Daarbij werden alle zintuigen van de gast te geprikkeld door middel van geur, geluid en beeld. Daarna werden de op maat gemaakte experience stands geopend. Op deze stands konden alle gasten de theorie zelf in de praktijk brengen. Het uitproberen van de nieuwe camera en features bevestigde ook direct wat er in de presentatie werd gezegd. Er waren specifieke cabines uitgewerkt waarin de zoomfunctie, de nightografiecamera, het gamingaspect en de connectiviteit op een leuke en toegankelijke manier werden benadrukt. Deze stands werden bemand door getrainde Samsung-ambassadeurs die de nieuwe producten van binnen en van buiten kennen.

Work Smarter België 2023
Fast Forward voor Teamleader

Work Smarter begon in 2015 om digitalisering bij ondernemers te stimuleren. Toen nog voor 150 bezoekers, maar in 2023 is het uitgegroeid tot één van de grootste Belgische inspiratie- en netwerkevents. Naast digitalisering passeren ook persoonlijke groei en leiderschap, duurzaam ondernemen, corporate wellbeing, AI en uiteraard marketing de revue op Work Smarter.

Ook qua duurzaam organiseren is het event enorm gegroeid. Work Smarter is nog niet CO2-neutraal, maar sustainability is wel een speerpunt. Het gebruik van openbaar vervoer werd actief gepromoot, materialen werden hergebruikt, er werden geen programmaboekjes gedrukt, en er werd gekozen voor lokale, gezonde catering.

Een primeur op Work Smarter 2023 was de ‘silent disco’ stage set-up: drie podia naast elkaar met simultaan drie keynotes voor één publiek. De bezoeker bepaalde zelf welke keynote hij volgde door met de koptelefoon van kanaal te switchen. Niet geboeid door de spreker op kanaal blauw? Dan schakel je naar kanaal rood of groen. Instant content-on-demand dus, zonder jezelf te verplaatsen. 100% live, 100% op maat van de beleefde Belgische bezoeker. Een technisch en organisatorisch huzarenstukje dat door sprekers en bezoekers erg positief werd ontvangen.

De klassieke beursstand werkt niet meer. Dat weet men ook bij Work Smarter. Wachten tot een bezoeker je aanspreekt - of ronselen als een marktkramer - is niet meer van deze tijd. Toch was de ROI voor de partners hoog. Hoe? Door pre-event matchmaking, dankzij de Conversation Starter-app. Hierdoor kwamen partners en bezoekers al in contact lang voor het event, en werden op Work Smarter live meetings ingepland. In 2023 waren er zo maar liefst +/-1200 meetings tijdens het event.

Leading The Way
Eventique voor Van Hool NV

Om meer return te halen uit een internationale product launch, wist full-service event agency Eventique de busbouwer Van Hool ervan te overtuigen zijn volgende lancering – die van de T-serie – anders aan te pakken, met een evenement in het hart van Europa dat de hele buswereld zou verbazen.

De spanning werd maanden op voorhand al opgebouwd met een teasende campagne op de sociale media. Een filmpje over het design, beelden van het interieur, een weetje over de innovatieve ledlampen… Samen met communicatiepartner D’M&S zorgde Eventique er zo voor dat toen de uitnodiging in de bus viel, iedereen razend benieuwd was. Genodigden uit België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Ierland, Scandinavië en Zwitserland werden aangesproken in hun eigen taal. Om alle inschrijvingen in goede banen te leiden, had Eventique bovendien een online registratieplatform opgezet.

Voor het evenement zelf had organisator Eventique gekozen voor het voormalige goederenstation Gare Maritime op de site van Tour & Taxis. De gigantische, mooi gerestaureerde industriële hal was ingericht als voor een modedefilé, met een brede catwalk en langs beide zijden een podium waarop het publiek aan tafels het spektakel van dichtbij kon volgen. Voor de nieuwste Van Hool creaties konden shinen, werden de gasten eerst getrakteerd op een tot in de puntjes georkestreerde dinershow, magische muzikale intermezzo’s en presentaties van onder andere ceo Filip Van Hool.

Onder bonkende beats en knallend vuurwerk en begeleid door dansers kwamen de touringcars binnengereden, met als apotheose de drie prototypes van de nieuwe T-serie. Het publiek keek de ogen uit en volgde het spektakel met de smartphone in de hand. Eenmaal de catwalk af, werden de bolides netjes geparkeerd en mocht iedereen kennismaken met het interieur.

OKKULT
meetmarcel voor B.O.E.M.M. (Jobfixers)

Op 13 mei 2023 bestond Jobfixers 6 jaar, reden om een ongezien feest te organiseren voor de klanten van deze speler in de uitzendmarkt. In een betoog om op een andere manier naar de markt te kijken, in een poging om genodigden te laten beseffen in welke luxe we leven, werd de wereld van ‘OKKULT’ gecreëerd. Meetmarcel baseerde het concept op het renaissancewerk ‘Inferno’ van de Italiaanse schrijver Dante.

De eventset-up kreeg dan weer de ‘Inferno tekening’ van Sandro Botticelli als fundament. Het werk met de 9 hellekringen werd herschreven anno 2023 met de uitdagingen van onze hedendaagse wereld. De tekening werd de basis van een unieke layerstructuur waarbij een 360°-wereld ontworpen werd waarin ook alle praktische delen als keukens, backstages, techniek,… naadloos geïntegreerd werden.

9 weken voor het event werd elke zondag een teaser gestuurd naar alle genodigden waarbij één van de 9 hellekringen uit het werk van Dante onthuld werd. Op die manier werd het concept van de ongekende ‘okkult-wereld’ ook duidelijk voor de genodigden. In een samenwerking met de dans- en theaterwereld werd gezocht naar nieuwe animaties, decorelementen uit een andere realiteit, bewoners uit een andere fantasie.

De kruisbestuiving tussen de verschillende sectoren leverde niet alleen een vernieuwend event op, maar ook een uitermate tevreden klant. “Dit is verdomme toch straf wat we gedaan hebben! Ik krijg er nog steeds kippenvel van. This was more than above expectations, this was crazy. To be continued…”

 

Meer van BEA Awards :