Benelux Event Awards

Dec 7, 2023, 13:46
BEA Awards 2023: Vier agentschappen pronken met een gouden award

BEA Awards 2023: Vier agentschappen pronken met een gouden award

15 november 2023

Op woensdag 15 november werden in Avenue by Antwerp Expo voor de 24ste keer de Belgian Event Awards uitgereikt. De evenementenagentschappen meetmarcel, Whisk Live Experiences (i.s.m. DPG Media), CityCubes en The Event Pilots mochten zich de grote laureaten van de avond noemen, want zij gingen naar huis met een gouden BEA. Ook eventcateraar Bert & Co viel in de prijzen tijdens de ceremonie, die ter plaatse door zo’n 1.000 professionals uit de evenementen- en communicatiesector werd bijgewoond.

meetmarcel, Whisk Live Experiences (i.s.m. DPG Media), CityCubes en The Event Pilots mochten vanavond in Antwerp Avenue een gouden trofee in ontvangst nemen, voor de straffe projecten die zij het afgelopen jaar gerealiseerd hebben. meetmarcel pakte de hoofdprijs in de categorie B2B Awards met “Okkult”, een evenement in opdracht van B.O.E.M.M. (Jobfixers). Het B2B zilver en brons ging naar respectievelijk Eventique en Whisk Live Experiences. Bij de B2C-events ging de hoofdprijs naar Whisk Live Experiences en DPG Media, voor de organisatie van de JEZ! Feestweek. Het podium werd in deze categorie vervolledigd door Cravat Events en meetmarcel.

Rise To The Occasion, een organisatie van The Event Pilots in opdracht van Atlas Copco CT, werd uitgeroepen tot het beste B2E-evenement van het afgelopen jaar. Het zilver en het brons werden toegekend aan Fast Forward Events en Cravat Events. De vierde gouden BEA was voor CityCubes, dat met FTI Express voor de Vlaamse Overheid het beste Institutional Event had gerealiseerd. De top-3 van deze categorie werd compleet gemaakt door Balthazar Events en Event Masters.

Naast deze vier categoriewinnaars kende de BEA-jury ook nog eens drie speciale awards toe. Een eerste ging naar de Tall Ships Race van Balthazar Events. De jury loofde dit project omwille van een sterke ROI. Samsung Unpacked 2023 van Whisk Live Experiences werd bekroond voor een sterke focus op sustainability. En Event Masters werd bekroond voor het sterke inclusieve karakter van de Openingsceremonie van de Special Olympics.

Bert & Co gehuldigd als beste cateraar

De BEA-awardshow was tegelijkertijd ook een unieke cateringcompetitie. Op elke tafel verschenen er telkens 10 borden van 10 verschillende cateraars, die aan de slag moesten gaan met dezelfde ingrediënten als hun collega’s. Via een stem-app konden de gasten voor hun favoriete gerechten kiezen. Op die manier werd Bert & Co uitgeroepen tot de winnaar van de cateringcompetitie. Het zilver was weggelegd voor Coeur Catering, en het brons ging naar J&M Catering.

Druk bijgewoonde casepresentaties in Kinepolis

Deze BEA-competitie 2023 ging afgelopen zomer al van start. Na een online voorronde werden de geselecteerde agentschappen tijdens de finaledag op 15 november uitgenodigd in Kinepolis Antwerpen, waar de finaleprojecten werden voorgesteld aan een vakjury van 15 corporate event managers. Deze presentaties werden ter plaatse bijgewoond door zo’n 200 geïnteresseerden. Na een dag vol presentaties trok de jury zich terug om te beraadslagen over de uiteindelijke laureaten.

Meer dan 60 partners

Het vervolg van de avond vond plaats in Avenue by Antwerp Expo, waar het organiserende agentschap JADA events opnieuw een spannende show had gecreëerd, ditmaal in het thema “Among the stars”. Ze werden daarbij ondersteund door meer dan 60 gemotiveerde partners uit de eventsector. Dit resulteerde in een spectaculaire avond waarbij de 1000 gasten niet enkel werden verwend met een spannende awardshow, maar ook met unieke culinaire ervaringen, indrukwekkende artiesten en een toffe afterparty.

Tot in 2024!

“Zoals elk jaar was de aanduiding van de winnaars onderwerp van langdurige discussies binnen de jury”, zo vertelt BEA-medeorganisator Jean-Paul Talbot. “De kwaliteit van de finalecases was dan ook bijzonder hoog, en dat is precies waar de sector naar op zoek is. Als organisatoren zijn wij bijzonder tevreden over deze 24ste editie, die op meesterlijke wijze werd neergezet door JADA events en zijn vele partners. Een ‘full house’ en een hoogstaand eventconcept hebben ervoor gezorgd dat de lat voor de komende jaren erg hoog ligt. Op naar de 25ste editie, in een nieuwe stad en met een nieuw agentschap!”

Palmares van de Belgian Event Awards 2023

Categorie B2B-evenementen

GOUD: OKKULT - meetmarcel voor B.O.E.M.M. (Jobfixers)
ZILVER: Leading The Way - Eventique voor Van Hool NV
BRONS: Unpacked 2023 - Whisk Live Experiences voor Samsung Electronics Benelux

Categorie B2C-evenementen

GOUD: JEZ! Feestweek - DPG Media x Whisk Live Experiences voor JEZ!
ZILVER: Runner’s High School - Cravat Events voor Thomas More Turnhout
BRONS: SEE – Sonic Eatable Experience - meetmarcel voor ING Belgium

Categorie B2E-evenementen

GOUD: Rise To The Occasion - The Event Pilots voor Atlas Copco CT
ZILVER: House of Happy Rebels Festival - Fast Forward voor House Of HR
BRONS: 10 jaar BelOrta - Cravat Events voor BelOrta

Categorie Institutional events

GOUD: FTI Express - CityCubes  voor de Vlaamse Overheid
ZILVER: The Tall Ships Races 2022 - Balthazar Events  voor Stad Antwerpen & Port of Antwerp-Bruges
BRONS: Openingsceremonie Special Olympics Belgium - Event Masters voor Foundation Mechelen vzw / Stad Mechelen

‘Special awards’ van de Jury

INCLUSION: Openingsceremonie Special Olympics Belgium - Event Masters voor Foundation Mechelen vzw / Stad Mechelen
SUSTAINABILITY: Unpacked 2023 - Whisk Live Experiences voor Samsung Electronics Benelux
ROI: The Tall Ships Races 2022 - Balthazar Events  voor Stad Antwerpen & Port of Antwerp-Bruges

Catering Award

GOUD: Bert & Co
ZILVER: Coeur Catering
BRONS: J&M Catering

Meer van BEA Awards :