Benelux Event Awards

Jun 17, 2024, 16:06
Startschot voor de BEA 2024 is gegeven!

Startschot voor de BEA 2024 is gegeven!

16 mei 2024

Na vier edities in de provincie Antwerpen verhuizen de BEA Awards dit jaar naar West-Vlaanderen. In december zal Brugge de gaststad zijn voor het evenement dat de beste Belgische eventcases bekroont. Meetmarcel is al volop bezig met het uitwerken van een onvergetelijke avond voor de sector. En ook de inschrijvingen voor de competitie zijn intussen al geopend.

De BEA-competitie 2024 gaat op zoek naar de beste eventprojecten die georganiseerd werden tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024. Naar goede gewoonte worden er opnieuw prijzen uitgedeeld in vier verschillende categorieën: B2B, B2C, B2E en Institutional Events. Nieuw is dat er dit jaar ook een persprijs zal worden uitgereikt, door de leden van de algemene pers. Alle finalisten van alle categorieën komen voor deze extra onderscheiding in aanmerking. 

Inschrijvingen zijn geopend

Agentschappen die het afgelopen jaar een straffe case hebben gerealiseerd kunnen intussen al hun project(en) inschrijven via het formulier op www.bea-awards.eu. Op 15 juli 2024 worden de inschrijvingen afgesloten. Daarna gaat de BEA-vakjury, bestaande uit een twintigtal corporate event verantwoordelijken, aan de slag. Tijdens een uitgebreide online selectieronde zullen zij bepalen op basis van de ingediende dossiers welke agentschappen zullen doorstoten naar de finaleronde.

Aparte dag voor de casepresentaties

De BEA-finale met live presentaties zal dit jaar opgewaardeerd worden tot een apart, volwaardig evenement, op dinsdag 3 december in het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge (BMCC). Tijdens dit event zullen de finalisten gedurende 10 minuten hun case presenteren aan de jury én aan het publiek. Met deze voorstelling van de finalecases én een aantal aanvullende interessante sprekers, belooft deze dag een vat vol inspiratie te worden voor elke eventprofessional, student of andere geïnteresseerde.

Awardceremonie in BMCC

De grote ontknoping van de competitie volgt een dag later, op 4 december. Veelvuldig BEA-winnaar meetmarcel krijgt dit jaar de touwtjes in handen van de BEA-awardceremonie. Ook deze zal plaatsvinden in BMCC, samen met de BOA, BOCA en BORA awards. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen voor dit slotevenement. Heeft uzelf interesse om als leverancier een steentje bij te dragen aan dit sectorfeest? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@bea-awards.be.

Voorverkoop

Laat u zich niet verrassen wanneer de ticketverkoop in september van start gaat, want in 2023 moest al snel het bordje ‘uitverkocht’ worden uitgehangen. Houd dus zeker de verschillende kanalen van de BEA Awards, Experience Magazine en Eventnews in de gaten! De agentschappen die deelnemen met een case krijgen – naast twee tickets per ingeschreven case – alvast toegang tot een exclusieve voorverkoop om bijkomende tickets aan te schaffen.

Meer van BEA Awards :